Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Ρευστότητα γιοκ για το Χ.Α., η «Πράσινη» Πειραιώς, η ...ακίνητη Lamda και οι 4 άσσοι της Alpha

Ρευστότητα στο σύστημα υπάρχει. Όμως δεν υπάρχουν ειδήσεις που να δίνουν ώθηση σε μετοχές και δείκτες. Ακόμη και αυτές που βγαίνουν έχουν προεξοφληθεί στις αποτιμήσεις. Φαίνεται ότι οι ξένοι επενδυτές που έχουν Greek Desks δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το Χ.Α.  προς το τέλος του εξαμήνου. Ενδεχομένως από την αρχή του β' εξαμήνου να μας ξαναπιάσουν. Αρκεί να μην έχουν αλλάξει αρνητικά οι εξελίξεις.

Πρωθυπουργός: Για ΕΤΕ - ΕΛΠΕ - ΔΕΗ

Μία επιβεβαίωση και μία διάψευση είχαμε από τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη. Κατ' αρχήν δηλώνει (το ξέρουμε αυτό άλλωστε) ικανοποιημένος από την πορεία της ΔΕΗ και δεν θα πειράξει το ποσοστό του κράτους σ' αυτήν. Η επιβεβαίωση του Καγκελάριου από τις δηλώσεις Μητσοτάκη  ήταν η εκτίμηση ότι το placement του ΤΧΣ στις μετοχές της ΕΤΕ θα γίνει μετά το καλοκαίρι (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο είναι η δική μας εκτίμηση). Είμασταν οι πρώτοι που το λέγαμε όταν η αγορά βοούσε το Πάσχα ότι θα γινόταν πριν το τέλος του α΄ εξαμήνου.  Η διάψευση στον Καγκελάριο ήταν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει το κράτος (ΤΑΙΠΕΔ)  σε placement στα ΕΛΠΕ. Σημειώσατε Χ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πράσινη ανάπτυξη

Την ανάγκη κινητοποίησης κεφαλαίων για την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης και την υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο «Reuters Responsible Business Europe 2024», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 11 και 12 Ιουνίου.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε τη σημασία των συντονισμένων προσπαθειών σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνοντας τον ρόλο των κρατικών

πολιτικών προς αυτήν την κατεύθυνση. «Προκειμένου να ενισχύσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους και να βελτιώσουν την ενεργειακή τους ασφάλεια, οι προηγμένες

οικονομίες αυξάνουν τις προσπάθειες για επέκταση της παραγωγής τεχνολογιών καθαρής ενέργειας. Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζουν οικονομικά πολιτικές με στόχο την επιτάχυνση της μετάβασης στην πράσινη οικονομία»,

Aegean: Στα 19,2 ευρώ η NBG Securities

Σύσταση "Outperform" (απόδοση καλύτερη από την αγορά) δίνει για την Aegean Airlines η NBG Securities σε επικαιροποιημένο report ενώ αυξάνει την τιμή-στόχο στα 19,20 ευρώ.

Για το υπόλοιπο του 2024, η NBG Securities συνεχίζει να περιμένει η Aegean να ωφεληθεί από τις θετικές εξελίξεις στον ελληνικό τουριστικό τομέα, τη διατηρήσιμη ζήτηση, το ευνοϊκό τιμολογιακό περιβάλλον και την αποτελεσματική διαχείριση του κόστους.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το νέο τοπίο, τα μερίσματα, η αγάπη της GS για την Πειραιώς και τα σούπερ Ποσειδώνια

Lamda Development: Η μετοχή δεν κουνιέται

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Lamda Development κατά το α’ τρίμηνο του 2024, με τα ενοποιημένα EBITDA να πενταπλασιάζονται σε σχέση με το 2023 φτάνοντας τα 40,2 εκατ. ευρώ, λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων των εμπορικών κέντρων, των μαρινών και του έργου στο Ελληνικό (The Ellinikon).

Επιπλέον, η εταιρεία κατέγραψε:

  • Νέο ιστορικό ρεκόρ κερδών Retail EBITDA (4 Εμπορικά Κέντρα σε λειτουργία) προ αποτιμήσεων στα €22,5 εκατ., αυξημένα κατά 8% έναντι του α’ τριμήνου 2023.
  • Νέο ιστορικό ρεκόρ κερδών EBITDA για τις Μαρίνες στα €4,6 εκατ., αυξημένα κατά 13% έναντι του α’ τριμήνου 2023.
  • Ισχυρά αποτελέσματα EBITDA για το Έργο Ελληνικού (The Ellinikon) στα €15,5 εκατ., μαζί με σχεδόν €0,7 δισ. εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων μέχρι σήμερα.

Το ερώτημα όμως των μικροεπενδυτών παραμένει. Γιατί δεν μπορεί να κινηθεί ανοδικά η μετοχή;

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Νοval Property: Μέρισμα 0,024 ευρώ/μετοχή

Τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 3.158.134 ευρώ ή €0,02497892 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Noval Property, που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία  ως ημερομηνία αποκοπής έχει οριστεί η 19η.06.2024, ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων η 20ή.06.2024, ενώ η διαδικασία καταβολής μερίσματος στους Μετόχους θα ξεκινήσει στις 27.06.2024.

Doppler: Προχωράει στην ΑΜΚ

Η 14η Ιουνίου ορίστηκε ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Doppler, ενώ η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης θα πραγματοποιηθεί από τις 19 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας

Μετά θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις για την εταιρεία από τους νέους μετόχους

Perfomance: Εγκρίθηκε το μέρισμα, κινήθηκε η μετοχή

Σε έγκριση της πρότασης του ΔΣ για διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της εταιρικής χρήσης του 2023, προχώρησε η Γενική Συνέλευση της Performance Technologies που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική παράγραφο, οι συμμετέχοντες ενέκριναν "την πρόταση του ΔΣ για διανομή μερίσματος, εκ των κερδών της εταιρικής χρήσης 2023, μικτού ποσού 728.888,11 ευρώ, ήτοι 0,05263 ευρώ ανά μετοχή.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Ο κερδισμένος Γ.Δ., οι κρίσιμες ευρωεκλογές, οι χαμηλές πτήσεις του Δ.Α.Α. και οι ανοδικές Cenergy και Jumbo

EKTEΡ: Ακόμη μία σημαντική σύμβαση

Την άποψη του ο Καγκελάριος, (ότι η  ΕΚΤΕΡ Α.Ε πολλά μικρά αλλά σημαντικά έργα), την είχε γράψει και παλαιότερα. Χθες η ΕΚΤΕΡ ανακοίνωσε ότι στις 11.06.2024 υπέγραψε σύμβαση έργου με την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ & ΣΠΑΡΤΗΣ. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκτέλεση του έργου: «ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΙΣΝ) ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ “ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ” & ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» με Δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ). Η συμβατική αμοιβή για πλήρη και περαιωμένη εργασία παράδοσης του Έργου προς χρήση, ανέρχεται στο ποσό των 3.568.693,13€

Alpha Bank: 4 'άσσοι' στο μανίκι

Η αύξηση του ΑΕΠ στην Ελλάδα σε ετήσια βάση προήλθε από την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων, ενώ και τα αποθέματα είχαν υψηλή θετική συμβολή. Αντίθετα, τόσο ο εξωτερικός τομέας, όσο και η δημόσια κατανάλωση αντιστάθμισαν εν μέρει την άνοδο του ΑΕΠ, καθώς οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν, οι αντίστοιχες εισαγωγές αυξήθηκαν, ενώ οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σταδιακά καταργούνται.

Η σημαντική συμβολή της ιδιωτικής κατανάλωσης αντανακλάται στην πορεία ορισμένων δεικτών καταναλωτικής ζήτησης από την αρχή του έτους, όπως οι πωλήσεις ΙΧ αυτοκινήτων και η καταναλωτική πίστη. Οι παράγοντες που εκτιμάται ότι θα τροφοδοτήσουν την ισχυρή συμβολή της κατανάλωσης το 2024 είναι η άνοδος της απασχόλησης, η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, η πρόσφατη μείωση των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι επιδόσεις του τουρισμού, βάσει των θετικών ενδείξεων που υπάρχουν.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ