Νέα
  • ΓΔ: 1446.05 -0.23%
  • Τζίρος: 29,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πτωτικά ο Γ.Δ., στις 1438,44 μονάδες (-0,88%), κοντά στο χαμηλό ημέρας

Πηγή: Eurokinissi χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Έντονες πιέσεις καταγράφουν στις 17.00 ώρα Ελλάδος οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές εξαιτίας της αποκόμισης κερδών κυρίως από μεγάλα χαρτοφυλάκια αλλά και της απόφασης της FED να μην μειώσει τα επιτόκια δολαρίου. Ενδεικτικά, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά (-1,59%), ο γαλλικός CAC κατά (-1,86%), ο ιταλικός MIB (-1,71%) και Eurostoxx 50 (-1,54%).  Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (ΗΠΑ), οι αγορές έχουν μεικτές τάσεις με τον Dow Jones να  υποχωρεί κατά (-0,58%), τον S&P 500 να αυξάνεται κατά 0,12%  και τον Nasdaq να καταγράφει άνοδο 0,61%.

X.A.: Συγκρατήθηκε η πτώση

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης πήρε λίγο μετά την έναρξη την κατιούσα  και σταδιακά αυξήθηκαν οι απώλειές του. To κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι χαμηλές συναλλαγές, γεγονός που ουσιαστικά βοήθησε την υποχώρηση (καθώς η μικρή προσφορά δεν απορροφόταν εύκολα). Η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν πτωτικά. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε κοντά στο χαμηλό ημέρας στις 1438,44 μονάδες με υποχώρηση (-0,88%).  Η αξία συναλλαγών ήταν μόλις 84 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 27 έκλεισαν ανοδικά και οι 86 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά (-0,85%)  και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά (-0,95%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, πιέσεις δέχθηκαν οι κλάδοι των Πετρελαϊκών (-1,39%), Τραπεζών (-1,24%), Τηλεπικοινωνιών  (-1,23%), Πρώτων Υλών (-0,73%). Ανοδικά κινήθηκαν τα προσωπικά-οικιακά προϊόντα (0,43%) λόγω ΟΠΑΠ.

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν Eurobank, ΕΤΕ, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Jumbo , Πειραιώς και ΟΠΑΠ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ