Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α: Στις 1.404,11 μονάδες (-0,2%) περιορίστηκε η πτώση του Γ.Δ.

Σημάδια ανάκαμψης δείχνουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το ‘σφυροκόπημα’ της προηγούμενης εβδομάδας. Ίσως οι  δηλώσεις Λεπέν το Σαββατοκύριακο να περιόρισαν τους φόβους των επενδυτών για την πορεία της Γαλλίας και των σχέσεών της με την Ε.Ε.

Αντίθετα, η έναρξη των αμερικανικών συνεδριάσεων δείχνουν ότι  λόγω της αβεβαιότητας για τις αποφάσεις της FED  συνεχίζονται οι πωλήσεις στους 3 μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ.

Λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά -0,25%, ο S&P 500 κατά -0,15% , ο Nasdaq κατά -0,18%.  Στην Ευρώπη, αντίθετα, ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 0,2%, ο γαλλικός CAC κατά 0,52% (με εβδομαδιαίες απώλειες -6% κατά την προηγούμενη εβδομάδα), ο ιταλικός MIB είχε άνοδο 0,57% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,55%.

Μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των γαλλικών και ελληνικών 10ετών ομολόγων

Το ενδιαφέρον της συνεδρίασης, εστιάστηκε και στα ομόλογα, με τις αποδόσεις των γαλλικών 10ετών (και των αντίστοιχων) ελληνικών να αποκλιμακώνονται σταδιακά.

Eλληνικό χρηματιστήριο:  Αυξημένη μεταβλητότητα  με ενδοσυνεδριακή κίνηση μεταξύ 1.395-1.419 μονάδων Γενικού Δείκτη

Αντίρροπες τάσεις μεταξύ τραπεζών και μη τραπεζικών blue chips

Το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι αντίρροπες τάσεις μεταξύ τραπεζών και μη τραπεζικών blue chips.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά (-1,03%) αλλά η πτώση του αντισταθμίστηκε από την άνοδο μη χρηματοοικονομικών μετοχών κλάδων. 

Ενδεικτικά σημαντική άνοδο είχαν οι μετοχές της Lamda Dev (λόγω της εισόδου του εφοπλιστή Προκοπίου με σημαντικό premium στη μετοχή), η Coca Cola HBC, η Ελλάκτωρ, η Jumbo, η Μυτιληναίος, η ΔΕΗ.

Παρά το θετικό ξεκίνημα και την αρχική προσέγγιση των 1.420 μονάδων (υψηλό ημέρας Γενικού Δείκτη), οι πωλητές στις τραπεζικές μετοχές κυριάρχησαν ξανά από το μισό της συνεδρίασης με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υποχωρήσει μέχρι τις 1.395 μονάδες (χαμηλό ημέρας).

Σταδιακά, καταγράφηκε αυξημένη κίνηση πάνω από τις 1.400 μονάδες με επανεμφάνιση αγοραστών και market makers.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1404,11 μονάδες με υποχώρηση (-02%).  Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 94 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 49  έκλεισαν ανοδικά και οι 54 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά -0,17 % και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά -0,01%. 

O τραπεζικός κλαδικός δείκτης υποχώρησε κατά -1,03% ενώ πτώσεις είχαν οι βιομηχανικές (-0,86%), οι τηλεπικοινωνίες (-0,33%). 

Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (0,44%), τα Τρόφιμα-Ποτά (0,52%) και οι πετρελαικές (0,65%).    Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι Πειραιώς, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΕΤΕ, ΔΕΗ, Eurobank και Jumbo.

 

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ