Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανοιξε με μικρή άνοδο - Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές

 

Οι δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας έδειξαν μία σημαντική εκτόνωση των ανησυχιών για την Γαλλία (πολιτικές και οικονομικές) με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές να κινηθούν ανοδικά και να ανακτήσουν μέρος των απωλειών.

Κατά την σημερινή έναρξη των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, κυριαρχούν τάσεις ισορροπίας. Ο γερμανικός DAX στα πρώτα λεπτά αυξάνονταν οριακά (0,06%) και σταδιακά πέρασε αρνητικός, ο γαλλικός CAC υποχωρούσε κατά (-0,17%), ο ιταλικός MIB ξεκίνησε σταθεροποιημένος και σταδιακά πέρασε αρνητικός (-0,2%)  και ο  Εurostoxx 50 υποχωρούσε (-0,25%).

Χ.Α.: Oριακή άνοδος στα πρώτα λεπτά

Το ελληνικό χρηματιστήριο πέρασε την δική του διόρθωση αλλά, ακολουθώντας τις τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, κάλυψε κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις τις απώλειες και ο Γ.Δ . επέστρεψε στα επίπεδα των 1.420 μονάδων με στήριξη από τις τραπεζικές μετοχές και μη χρηματοοικονομικά blue chips που έχουν ειδήσεις να ανακοινώσουν. 

Το ζητούμενο στην σημερινή συνεδρίαση είναι να καταφέρει ο Γ.Δ να παραμείνει κοντά στις 1.420 μονάδες στην περίπτωση διόρθωσης (εάν ακολουθήσει το χρηματιστήριο τις ευρωπαϊκές αγορές ή να κινηθεί προς τις 1.430 μονάδες εάν υπάρξει ανοδική αντίδραση). 

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο Γ.Δ,  βρίσκεται στις 1.424 μονάδες με άνοδο 0,15%. Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών μετοχών είναι θετικό με 30 ανοδικές και 11 πτωτικές.  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται στα πρώτα λεπτά κατά 0,13% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,18%. Ο  τραπεζικός δείκτης αυξάνονταν οριακά (0,03%)

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ