Νέα

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανοδικό άνοιγμα μετά το deal για την Τέρνα Ενεργειακή

Ημέρα έντονων επιχειρηματικών ειδήσεων η σημερινή που ξεκινά με την συμφωνία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τον όμιλο αραβικών συμφερόντων Masdar για την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.

Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής αυξάνεται κατά 0,6% στα πρώτα λεπτά και της ΓΕΚΤΕΡΝΑ κατά 1,44%. Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής βρίσκεται στην κορυφή των συναλλαγών στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Χ.Α.: Ανοδος 0,47% στο άνοιγμα

Ταυτόχρονα αναμένεται σήμερα η αξιολόγηση και του ελληνικού χρηματιστηρίου από τον MSCI με την ελπίδα να εισέλθει στην watch list για να ανέβει στις αναπτυγμένες αγορές.  

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.432,86 μονάδες με άνοδο 0,47%, κινούμενος πλέον προς τις 1.440 μονάδες. 

Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι κατά την έναρξη σε 5 ανοδικές / 1 πτωτική.  Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,63%, ο δείκτης Mid Cap κατά 0,35%. 

Σημαντική ώθηση στην αγορά δίνει η ανάκαμψη του τραπεζικού δείκτη (0,97%) προεξοφλώντας μία χρηματιστηριακή αναβάθμιση. 

Aνοδικά κινούνται επίσης τα βιομηχανικά προϊόντα (0,78%), τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (Jumbo, OΠΑΠ) με 0,75% ενώ υποχωρούν οι μετοχές των διυλιστηρίων (Motor Oil και ΕΛΠΕ) εξαιτίας της ανακοίνωσης για φορολόγηση των υπερκερδών τους.

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Mε άνοδο ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές, τις σημερινές συνεδριάσεις. Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,52%, ο γαλλικός CAC κατά 0,46%, ο ιταλικός MIB κατά 0,68% και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 κατά 0,47%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα