Νέα
  • ΓΔ: 1448.53 +0.11%
  • Τζίρος: 7,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Μικρή άνοδος στην έναρξη - Παραμένει στις αναδυόμενες αγορές

O οίκος MSCI δεν τοποθέτησε την Ελλάδα σε «watch list» για αναβάθμιση στις αναπτυγμένες αγορές αργά χθες το βράδυ, στα πλαίσια της ετήσιας αναθεώρησης για την ταξινόμηση των χρηματιστηρίων.

Το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει στις αναδυόμενες αγορές μέχρι την επόμενη αξιολόγηση και θα δούμε πως θα επιδράσει -αν επιδράσει- στη σημερινή , τελευταία της εβδομάδας , συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν με πτωτικές τάσεις τις συνεδριάσεις τους. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά (-0,1%), ο γαλλικός CAC (-0,23%), o ιταλικός MIB (-0,55%) και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 (-0,55%).  

H πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ευρωπαϊκές, ασχέτως εάν ο Γ.Δ. αποκλίνει από την τάση αυτή σε μερικές συνεδριάσεις.

Χ.Α.: Στις 1.425 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, χθες ο Γενικός Δείκτης είχε πολύ έντονη μεταβλητότητα. Στην αρχή της συνεδρίασης έφτασε μέχρι τις 1.434 μονάδες με σημαντική άνοδο και μετά άρχισε η καθίζηση προς τις 1.411 μονάδες (χαμηλό ημέρας) για να επιστρέψει πάλι πάνω από τις 1.420 μονάδες και να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στις 1.421,71. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, θα δούμε εάν θα καταφέρει να κινηθεί προς τις 1.430 μονάδες και κυρίως εάν θα κρατήσει την όποια άνοδο. Σε περίπτωση διόρθωσης, επίπεδα πέριξ των 1.410 μονάδων θεωρούνται μία καλή στήριξη γιατί βγάζουν αγοραστές.

Να επισημάνουμε ότι σήμερα λήγουν τα προθεσμιακά συμβόλαια (παράγωγα) Ιουνίου σε δείκτες και μετοχές  και αυτό συντηρεί την μεταβλητότητα που είδαμε και την Πέμπτη.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 1.425 μονάδες με άνοδο 0,2% . Το ισοζύγιο ανοδικών / καθοδικών είναι 2 προς 1.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE large Cap) στα πρώτα λεπτά κατέγραφε μεταβολή κατά 0,21% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά (-0,07%).  Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης αυξάνονταν κατά 0,3%. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ