Νέα
  • ΓΔ: 1481.53 -0.06%
  • Τζίρος: 38,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στο κλείσιμο, στις 1.450,92 μονάδες ο Γ.Δ. (+0,72%)

Πηγή: Pixabay

χρηματιστηριακές αγορές αντέδρασαν ψύχραιμα στις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και δίνουν πίστωση χρόνου προκειμένου να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί και τις πολιτικές προσδοκίες και τις οικονομικές αναγκαιότητες που έχει η χώρα (Γαλλία). Σε δεύτερη ανάλυση πρυτανεύει η σκέψη ότι η Κριστίν Λαγκάρντ  θα δράσει υπέρ της πατρίδας της και βέβαια, προς το κοινό όφελος της Ευρωζώνης. Ο γαλλικός CAC κινείτο στις 17.00 ώρα Ελλάδος με οριακή άνοδο (0,06%) ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης δεν έδειξε σημάδια έντονων πιέσεων. Ο γερμανικός DAX αυξάνονταν  την ίδια ώρα,  κατά 0,38% , ο ιταλικός MIB κατά 0,38% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,25%

Οι αμερικανικές αγορές φαίνεται να προσπερνούν το δικό τους πρόβλημα που λέγεται ‘Μπάιντεν‘ αλλά και ‘Τραμπ’ (προβλήματα για διαφορετικούς λόγους) και ξεκίνησαν την εβδομάδα ανοδικά.  Ο Dow Jones είχε άνοδο 0,5%, ο S&P 500 αυξάνονταν κατά 0,23% και ο Nasdaq κατά 0,18%.  Η άνοδος στους αμερικανικούς δείκτες βασίζεται κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα.

X.A.: Άνοδος, εν μέσω μεταβλητότητας

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, καταγράφηκε έντονη μεταβλητότητα αλλά με μικρές συναλλαγές. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με οριακή υποχώρηση αλλά, ακολουθώντας τις ξένες αγορές, συνέχισε ανοδικά και κατάφερε να κάνει την υπέρβαση των 1.450 μονάδων στο τέλος της συνεδρίασης. Οι τραπεζικές μετοχές συντήρησαν το θετικό κλίμα ενώ ανοδική κίνηση έδωσαν μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως ο ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ και η Motor Oil, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ο Titan, η Jumbo, η ΔΕΗ , η Aegean, o ΑΔΜΗΕ.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γ.Δ. διαμορφώθηκε στις 1450,92  μονάδες με άνοδο 0,72%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 115 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 60 έκλεισαν ανοδικά και οι 34 πτωτικά.

Ο FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά 0,66 %, ο FTSE Mid Cap κατά 0,7 %.  Ο τραπεζικός δείκτης μεταβλήθηκε κατά 0,4% με μεικτές τάσεις.  Θετική εικόνα είχαν οι τηλεπικοινωνίες, οι βιομηχανικές , τα προσωπικά-οικιακά προιόντα, οι πρώτες ύλες.  

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ