Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στις 1.444,3 μονάδες (-0,48%) ο Γενικός Δείκτης λόγω αποκοπής μερισμάτων 

Πηγή: Eurokinissi χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Του Νίκου Σακελλαρίου

Mε την ίδια ένταση που υποχωρούσαν χθες, με την ίδια ένταση αυξάνονταν σήμερα (και ειδικά μετά το μεσημέρι) οι ευρωπαϊκοί δείκτες αν και είχαν ξεκινήσει πτωτικά. Στην Αμερική, οι 3 μεγαλύτεροι δείκτες καταγράφουν οριακή άνοδο προς νέα ιστορικά υψηλά βασιζόμενες στην κατάθεση Πάουελ στο Καπιτώλιο και στις εκτιμήσεις για τον αμερικανικό πληθωρισμό.  Λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 0,9%, ο γαλλικός CAC κατά 0,77%, ο ιταλικός MIB κατά 1,17% και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 κατά 0,92%.  Στις ΗΠΑ, ο Dow Jones αυξάνονταν κατά 0,04%, ο S&P 500 κατά 0,32% και ο Nasdaq κατά 0,55%  κινούμενοι προς ιστορικά υψηλά. Οι βασικοί λόγοι είναι ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε τροχιά πτώσης και οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν Τραμπ τον οποίο αγαπούν ιδιαίτερα τα χρηματιστήρια.

Χ.Α.: Η αποκοπή φρέναρε την αγορά

H αποκοπή του δικαιώματος μερίσματος σε Πειραιώς, ΕΛΠΕ και Jumbo περιόρισε την δυναμική της αγοράς.  Tαυτόχρονα βγήκαν και πωλητές σε άλλα blue chips με αποτέλεσμα , στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης να διαμορφωθεί στις 1.444,31 μονάδες (-0,48%).  Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 90 εκατ. ευρώ  Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 60 ήταν ανοδικές και οι 51 πτωτικές.  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά -0,63%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά -0,11%.  Ο τραπεζικός κλάδος είχε αυξημένες πιέσεις (-0,84%) με εξαίρεση το 19,17% της Attica Bank λόγω της επικείμενης συμφωνίας μετόχων. Στα υπόλοιπα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά ξεχώρισαν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Aegean, η Cenergy, ο Μυτιληναίος, ο ΟΤΕ, η Ελλάκτωρ, ο Τιτάνας και η Coca Cola HBC.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ