Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Αισιοδοξία εκτός (ΗΠΑ - Ευρώπη), κόπωση εντός (Χ.Α.), το φως από τα ομόλογα και τα ιταλικά της Alpha

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Ανοδικά και πάλι χθες οι περισσότερες αγορές στην Ευρώπη, άνοδος και στις ΗΠΑ σε ιστορικά υψηλά μετά την κατάθεση στο Καπιτώλιο (Γερουσία) του Πάουελ σχετικά με τον πληθωρισμό. Φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι μάλλον ξεμπερδεύουν μέσα στο 2024 με τον στόχο του 2%.  Με την Ευρώπη να δούμε τι γίνεται.

Σε ότι αφορά τη Γαλλία, ο CAC 40 κατάφερε να κάνει ένα άλμα σήμερα αλλά μην το παίρνετε δεδομένο ότι είναι σε ανοδικό κανάλι. Προφανέστατα οι μεγάλοι επενδυτές θέλουν να κρατήσουν επαφή με τα υψηλά μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας.  

Ομόλογα: Μικρή αποκλιμάκωση στην Ευρωζώνη

Ως μία ακτίδα φωτός στο 'πολιτικό σκοτάδι' μοιάζει η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων της Ευρωζώνης (και της Γαλλίας ειδικότερα). Ας περιμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας τις εξελίξεις.

Χ.Α.: Οι αποκοπές μερισμάτων ήταν οι προφάσεις

Ναι μεν οι αποκοπές μερισμάτων σε Πειραιώς, Jumbo, ΕΛΠΕ αποτελούσαν έναν βασικό λόγο που καθήλωσε την αγορά αλλά οι λόγοι είναι άλλοι. Βασικά οι εγχώριοι επενδυτές βλέπουν την επιχειρηματική και οικονομική 'κόπωση' (και στα μακρο και στα μικρο στοιχεία) και προσπαθούν να αποκομίσουν κάποιες υπεραξίες. Έτσι ερμηνεύεται και η αδυναμία υπέρβασης από συγκεκριμένα blue chips.

Axia Numbers: Πωλητές οι ξένοι τον Ιούνιο

Σας το λέγαμε ότι οι ξένοι πουλούν τον Ιούνιο για να γράψουν κεφαλαιακά κέρδη. Με τα επίσημα στοιχεία της Axia Numbers (τα βγάζει κάθε μήνα η ΕΧΑΕ), οι Αλλοδαποί Δικαιούχοι Μερίδων πραγματοποίησαν εκροές ύψους 62,47 εκατ. κατά το μήνα Ιούνιο, σε αντίθεση με τους Ημεδαπούς Δικαιούχους Μερίδων οι οποίοι πραγματοποίησαν εισροές ύψους 62,47 εκατ. τον Ιούνιο.

Η κατανομή της Αξίας Χαρτοφυλακίου των Δικαιούχων Μερίδων διαμορφώθηκε στα 65,08% για τους Αλλοδαπούς Δικαιούχους Μερίδων και 34,92% για τους Ημεδαπούς

Alpha Bank: Καλά πάνε τα σχέδια με τους 'Ιταλούς'

Εμπλουτίζει τα επενδυτικά προϊόντα της με νέα προϊόντα της Unicredit. H συνεργασία με την Generali πάει καλά. Ο κ. Παπαγαρυφάλλου υπογράμμισε ότι η Τράπεζα είναι κατάλληλα τοποθετημένη, έχοντας ηγετική θέση στο Wealth Management. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως στόχος του Ομίλου είναι να αναπτύξει περαιτέρω τον συγκεκριμένο τομέα, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία νέων προϊόντων αλλά και νέων συνεργειών. Σε αυτή την κατεύθυνση «θα εισαγάγουμε εντός του 2024 τα προϊόντα UniCredit onemarkets στους Πελάτες μας, ενώ η συνεργασία μας με τον ιταλικό όμιλο θα μας βοηθήσει να διευρύνουμε σημαντικά την προσφορά προϊόντων, επιτρέποντάς μας να φέρουμε τεχνογνωσία και καινοτομία στην αγορά», είπε.

Ειδική αναφορά έκανε, μάλιστα στη συμφωνία της Τράπεζας με την Generali η οποία όχι μόνο οδήγησε σε αύξηση της παραγωγής νέων προϊόντων κατά 35%, αλλά και στην ενίσχυση της καινοτομίας, όπως έδειξαν τα νέα προϊόντα που λάνσαρε η Τράπεζα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και για την εξωνοσοκομειακή υγεία.

Αttica Bank : Κάποιοι ξέρουν και προετοιμάζονται για την ΑΜΚ

Με άνοδο 20% περίπου έκλεισε η μετοχή αλλά χωρίς ισχυρές συναλλαγές. Προφανέστατα κάποιοι γνωρίζουν για την συμφωνία των μετόχων και τις τιμές που θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ή μάλλον κάποιοι κτίζουν θέση ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (Thrinvest ή άλλοι).

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Τα «γαλλικά» των αγορών, η σταθερή Βρετανία και ο Γ.Δ. που αναζητά σημείο καμπής

Τρ. Πειραιώς: Χαμηλότερο επιτόκιο λόγω μεγάλης ζήτησης για το 'πράσινο ομόλογο' 

Καλύτερα απ' ότι είχαν προβλέψει κινήθηκε η απόδοση της έκδοσης του 'πράσινου ομολόγου'. Μόλις άνοιξε το βιβλίο περίμεναν 5% και τελικά οι συνολικές προσφορές ξεπέρασαν τα 4,1 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο της έκδοσης να υποχωρεί στα 4,625% και η τράπεζα να αντλεί 650 εκατ. Ευρώ.

Jumbo: Δεν αλλάζει τιμές και επιφυλάσσεται για τα μεγέθη 2024

Σήμερα, η εκτίμηση της διοίκησης του Ομίλου JUMBO, αναφορικά με την αύξηση τζίρου και των κερδών του 2024, τίθεται στο χαμηλό άκρο (8%) της αρχικής

εκτίμησης για αύξηση τζίρου και κερδών μεταξύ 8% και 10%, λαμβάνοντας υπόψη:

  • την πορεία των πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του έτους (+8%),
  • τις καθυστερήσεις στις παραλαβές των προϊόντων και
  • την μετάθεση του ανοίγματος της Timisoara 2 στη Ρουμανία για αρχές του 2025

Στην περίπτωση που οι παρούσες συνθήκες χειροτερεύσουν κάτι που λογικά αναμένεται εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων θα μπορούσε να περιοριστεί στο +4% με την κερδοφορία να κυμαίνεται στα επίπεδα του 2023.

Ιντρακάτ: Βάζει ψηλά τον πήχυ για τα επόμενα χρόνια

Σε κύκλο εργασιών 2,5 δισ. ευρώ στοχεύει η Intrakat το 2026, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Εξάρχου. Ο στόχος για περιθώριο ενοποιημένου μεικτού κέρδους 10% και το  περιθώριο EBITDA 7,5%.  Η Ιntrakat στοχεύει σε ανεκτέλεστο ύψους 5 έως 7 δισ. την επόμενη πενταετία, «ώστε ο όμιλος να είναι διασφαλισμένος για εποχές που είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί το 10% περιθώριο κέρδους».  Πάντως το 10% γενικά θεωρείται το μέσο περιθώριο κέρδους που διασφαλίζει την ανάπτυξη των κατασκευαστικών εταιρειών.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η πτώση του Χ.Α, το deal της Αttica, και η επιστροφή της Metlen

Attica Group: Έσοδα 49 εκατ. από την πώληση της συμμετοχής στο Μαρόκο

Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ολοκλήρωσε την πώληση της εταιρικής συμμετοχής στο Μαρόκο. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της εταιρικής συμμετοχής ποσοστού 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της Africa Morroco Links (AML) καθώς και η πώληση των πλοίων Morocco Star και Morocco Express 1 (ex. Highspeed 3).

Οπως αναφέρει η εισηγμένη, το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 49 εκατ. ευρώ και το καθαρό κέρδος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 24 εκατ. ευρώ.

Epsilon Net: Στο 82,2% έφτασε το ποσοστό της Ginger Digital

Η  Epsilon Net A.E.  Ανέφερε πως η εταιρεία Ginger Digital BidCo Μονοπρόσωπη A.Ε. δηλώνει ότι στις 10.07.2024, απέκτησε συνολικά 25.835 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας Epsilon Net A.E.  που αντιστοιχούν στο 0,05% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, έναντι τιμήματος 12,00 ευρώ ανά μετοχή μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι οποίες θα εκκαθαριστούν την 12.07.2024. Θα συνεχίσουν να μαζεύουν και τις επόμενες ημέρες.

Ideal Holdings: Ξεκινά κάλυψη η Piraeus Securities με τιμή στόχο 8,5%  

Η Piraeus Securities ξεκινά την κάλυψη της IDEAL Holdings με σύσταση υπεραπόδοσης (οutperform), με τιμή-στόχο τα 8,5 ευρώ και περιθώριο ανόδου που ξεπερνά το 40% την τρέχουσα τιμή αγοράς. Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής εκτιμούν ότι ο όμιλος της IDEAL προσφέρει μια ελκυστική επενδυτική περίπτωση, με αποδόσεις που ξεπερνούν την αγορά και προέρχονται από ένα επιχειρηματικό μοντέλο που μοιάζει με private equity.

Ελλάκτωρ: Τα stock options ανέβασαν το ποσοστό της Regeborgh πάνω από το 48%

Η μέτοχος REGGEBORGH INVEST B.V. στις 05.07.2024 άσκησε, μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής (OTC), δικαίωμα προαίρεσης (Call Option) ποσοστού 2,9868% επί των δικαιωμάτων ψήφου (ήτοι 10.400.000 κοινών ονομαστικών μετοχών) της ΕΛΛΑΚΤΩΡ AE. Έτσι το ποσοστό έφτασε στο 48,15%

Το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων προαίρεσης ανερχόταν σε 7,4671% επί των δικαιωμάτων ψήφου (ήτοι 26.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών) της ΕΛΛΑΚΤΩΡ AE, με περίοδο άσκησης/μετατροπής του Call Option 36 μήνες με εκκίνηση την 06.05.2022 και λήξη την 06.05.2025.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ