Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Νέα lockdowns στην Ευρώπη και τουρκική οικονομία απασχολούν τους επενδυτές

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

H επέκταση του lockdown στην Γερμανία και οι οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία είναι τα μείζονα θέματα που απασχολούν τις διεθνείς αγορές σήμερα. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η επέκταση των lockdowns στην Ευρώπη (την Γερμανία θα την ακολουθήσουν και άλλες χώρες) θα έχει καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις ενώ στην Τουρκία η καθαίρεση του (επιτυχημένου) πρώην κεντρικού τραπεζίτη εξαιτίας της προσωπικής διαφωνίας του Ερντογαν στην οικονομική πολιτική έχει οδηγήσει σε σημαντική υποτίμηση της τουρκικής λίρας. Σήμερα το πρωί το αμερικανικό δολάριο είχε ανατιμηθεί κατά 9,5% περίπου έναντι της τουρκικής λίρας. Οι 5 μεγαλύτερες ευρωπαικές αγορές είναι πτωτικές  όπως και ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Στις ασιατικές αγορές, καταγράφηκε μεγάλη πτώση (-2%) στο Τόκιο αλλά οι κινέζικοι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν πτωτικά ενώ και τα αμερικανικά futures είναι καθοδικά. Στο ελληνικό χρηματιστήριο, υπάρχει η πρώτη στήριξη του Γενικού Δείκτης στις 830 μονάδες και η δεύτερη και ισχυρότερη στις 805 μονάδες. Κλειδί στη σημερινή συνεδρίαση θα είναι η πορεία του τραπεζικού κλάδου (ήταν πτωτικός την προηγούμενη εβδομάδα) σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα δεικτοβαρή blue chips. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 829,85 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα, θα έχουμε την ανακοίνωση αρκετών αποτελεσμάτων που ενδέχεται να διαμορφώσουν και μία μίνι τάση για τις μετοχές. Ενδεικτικά την Τρίτη ανακοινώνουν Φουρλής, Alpha Bank και Τιτάν και έχει τηλεδιάσκεψη η Autohellas ενώ την Παρασκευή ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης 2020 η ΕΤΕ.

Γενικότερα, οι αναλυτές αυτή την εβδομάδα θα δουν εάν παραμένουμε σε ανοδικό κανάλι με διορθωτικές εκλάμψεις ή εάν σταδιακά εισερχόμαστε σε φάση διόρθωσης. Τα αποτελέσματα των εισηγμένων θα δείξουν την κατάσταση των εταιρειών. Oμως, πιο κρίσιμο θα είναι το α' τρίμηνο που τελειώνει και τα αποτελέσματα του οποίου θα τα δούμε μετά το Πάσχα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ