Νέα
  • ΓΔ: 1193.32 -0.90%
  • Τζίρος: 75,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυτόνομα οχήματα και 5G: Διαδικτυακή συζήτηση

5g
Πηγή: Pixabay

Πότε αναμένεται να είναι διαθέσιμα διεθνώς τα οχήματα με επίπεδο αυτονομίας 5 και ποια είναι τα κυριότερα εμπόδια προς αυτή την κατεύθυνση; Ποιες είναι τεχνικά οι δυσκολίες για την αξιοποίηση του 5G από αυτόνομα οχήματα σε αστικό περιβάλλον; Πόσο πιθανό είναι να δούμε τις πόλεις να απαγορεύουν την κυκλοφορία άλλων οχημάτων -πλην των διασυνδεμένων αυτόνομων (CAV)- στα ιστορικά κέντρα τους; Πώς επιδρά η πανδημία στον όλο σχεδιασμό και ποια χαρακτηριστικά έργα-«πιλότοι» βρίσκονται σε εξέλιξη; Μπορεί η Ελλάδα να αποτελέσει ιδανικό πεδίο δοκιμών για τέτοια οχήματα και γιατί; Πώς αναμένεται να επηρεάσει τις εμπορευματικές μεταφορές ο σχεδιασμός για δημιουργία «5G Corridors», κατά μήκος των οποίων θα κινούνται αυτόνομα φορτηγά; Ποιες είναι οι προκλήσεις σε επίπεδο νομικό, ρυθμιστικό, απασχόλησης και ηθικό;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα τεθούν στους συμμετέχοντες στη διαδικτυακή συζήτηση «Αυτόνομα οχήματα και 5G», Αριστοτέλη Νανιόπουλο (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη (Διευθυντή ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Αντιπρόεδρο ΕΚΕΤΑ), Δρ. Έλια Βαρδάκη (επιστημονική ερευνήτρια του Εργαστηρίου Δυναµικών Συστηµάτων και Συστηµάτων Προσοµοίωσης στο Πολυτεχνείο Κρήτης) και Νίκο Χρυσό (Cisco International).

Η συζήτηση θα γίνει την Τρίτη 30 Μαρτίου, στις 15.00 και θα συντονίσει η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αλεξάνδρα Γούτα.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί από:

  1. τη σελίδα ζωντανών μεταδόσεων από τον ιστότοπο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων
  2. από τη σελίδα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο YouTube
  3. από τη σελίδα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Facebook

Σημειώνεται πως η μετάδοση της διαδικτυακής συζήτησης θα είναι διαθέσιμη για ενσωμάτωση σε ιστοτόπους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Περισσότερα