Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Delivery Hero: Υπόσχεται παραδόσεις σε λιγότερα από 15 λεπτά

delivery hero
πηγή: delivery hero

Και στην Ελλάδα στοχεύει να αναπτύξει το q-commerce η Delivery Hero, η εταιρεία η οποία ελέγχει το e-food, ποντάροντας πολλά στις παραδόσεις του last mile, το χαρακτηριστικό δηλαδή που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο την περίοδο της πανδημίας.

Πρόκειται για παραδόσεις μικρών ποσοτήτων από διάφορα προϊόντα, με δίκυκλα οχήματα κυρίως, σε διάστημα μικρότερο ακόμη και από 15 λεπτά.

Η νέα γενιά του e-commerce

Το q-commerce αποτελεί την νέα γενιά του e-commerce και βασίζεται στην παράδοση διάφορων προϊόντων, όπως για παράδειγμα ειδή παντοπωλείου, φαρμακευτικά είδη, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τρόφιμα κ.ά. σε μικρές ποσότητες και διάστημα ολίγων λεπτών, κατά κύριο λόγο με δίκυκλα οχήματα.

Ο βασικός πυλώνας

Η Delivery Hero έχει επενδύσει στην δημιουργία των Dmarts που αποτελούν βασικό πυλώνα για το συγκεκριμένο εγχείρημα. 

Πρόκειται για τοπικές μικρές αποθήκες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση προϊόντων παντοπωλείου και συχνά αναφέρονται ως delivery stores, cloud store και dark stores.

Το πρώτο dmart ξεκίνησε την λειτουργία του το 2019 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 η Delivery Hero ήδη λειτουργούσε 254 Dmarts σε 19 διαφορετικές χώρες καθώς στο τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η Delivery Hero άνοιξε 106 νέα Dmarts, μεταξύ των οποίων και το πρώτο της στην Ευρώπη. Στόχος της Delivery Hero είναι να κλείσει το 2020 με 400 συνολικά Dmarts.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Περισσότερα