Νέα
  • ΓΔ: 1270.35 -0.39%
  • Τζίρος: 95,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Intralot: Επίτευξη συμφωνίας αναχρηματοδότησης του ομολόγου λήξης 2021

Intralot
Intralot / Πηγή: Eurokinissi

Ικανοποιημένη δηλώνει η διοίκηση της Intralot για την επίτευξη συμφωνίας αναχρηματοδότησης του ομολόγου λήξης 2021.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Σωκράτης Κόκκαλης στο πλαίσιο της ετήσια τακτικής γενικής συνέλευσης, «μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η εταιρεία εξασφάλισε μια σημαντική συμφωνία αναχρηματοδότησης του ομολόγου λήξης 2021 και επίτευξης σημαντικής απομόχλευσης συνολικά».

Επίσης πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία της οποίας η επιτυχής ολοκλήρωση δίνει στην Intralot τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο της τεχνολογίας των τυχερών παιχνιδιών και ειδικότερα στις ΗΠΑ. Κύριο μέλημα της εταιρείας για την επίτευξη συμφωνίας με τους ομολογιούχους ήταν η εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των ενδιαφερομένων μερών, δηλαδή όλων των ομάδων ομολογιούχων και των μετόχων».

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε στο πλαίσιο της συνέλευσης των μετόχων ότι με τη συμφωνία ενδιάμεσης χρηματοδότησης 147,6 εκατ. ευρώ και αποπληρωμής που ανακοινώθηκε στις 28 Ιουνίου, επιτυγχάνονται τα όρια συμμετοχής προκειμένου η συμφωνία με τους ομολογιούχους να εκτελεστεί με συναινετικό τρόπο, χωρίς δηλαδή προσφυγή σε δικαστική διαδικασία. Το νέο δάνειο που θα εκδοθεί από την Intralot Inc. θα είναι σε δολάρια και αντίστοιχα προσαρμοσμένα επιτόκια, ώστε να αντισταθμίζεται πλήρως ο συναλλαγματικός κίνδυνος.

Για τις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε ότι «τα αποτελέσματα του Ομίλου για το πρώτο τρίμηνο ήταν εξαιρετικά καλά και αναμένουμε ότι και τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου θα είναι εξίσου καλά, και σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας, δίνοντας στην Intralot τη δυνατότητα να ενδυναμώσει τη θέση της σε στρατηγικές αγορές μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της εμπειρίας της στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

Η βασική μας προτεραιότητα είναι πλέον η θυγατρική μας στην Βόρεια Αμερική, η οποία έχει φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στον Όμιλο και συμμετέχει στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση του Ομίλου, αλλά και η εκμετάλλευση ευκαιριών και σε άλλες ανεπτυγμένες αγορές, όπου ο Όμιλος έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, αξιοποιώντας την εμπειρία μας και το χαρτοφυλάκιο των νέων μας προϊόντων. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους μας και όλους τους συνεργάτες για την αντοχή και την επιμονή τους, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία με τους oμολογιούχους».

Κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με την εκλογή δύο νέων μελών, των Αδαμαντίας Λάζαρη και Κωνσταντίνας Ξηρόκωστα, ο ορισμός των ανεξάρτητων μελών του, η πολιτική καταλληλότητας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και η συγκρότηση, σύνθεση και θητεία της νέας Επιτροπής Ελέγχου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Περισσότερα