Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επ. Ανταγωνισμού: Συνδιοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου στο Μαρόκο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το κτήριο της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Αθήνα / Πηγή: epant.gr
Το κτήριο της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Αθήνα / Πηγή: epant.gr

Στις 8 Νοεμβρίου 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος Διδυμοποίησης (Twinning) «Renforcement des capacités institutionnelles du Conseil de la Concurrence du Royaume du Maroc» με το Συμβούλιο Ανταγωνισμού του Βασιλείου του Μαρόκου (“Conseil de la Concurrence du Royaume du Maroc”) πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο (Μαρακές) διεθνές συνέδριο με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη: ανταγωνιστική πρόκληση και μοχλός ανάπτυξης», το οποίο οργανώθηκε από το Συμβούλιο Ανταγωνισμού του Βασιλείου του Μαρόκου σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις Αρχές Ανταγωνισμού της Πολωνίας και της Ιταλίας που εκπονούν το πρόγραμμα Διδυμοποίησης στο Μαρόκο.

Όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η βιώσιμη ανάπτυξη και συζητήθηκαν θέματα όπως οι επιπτώσεις της «πράσινης» οικονομίας στην ανταγωνιστικότητα, η επίδραση της βιώσιμης ανάπτυξης στις παγκόσμιες αλυσίδες παραγωγής, η χρηματοδότηση της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και οι προκλήσεις που δημιουργούνται για τους καταναλωτές.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι Διεθνών Oργανισμών (UNCTAD, BEUC), εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, οργανισμών και επιχειρήσεων του Μαρόκου, αντιπροσωπείες Αρχών Ανταγωνισμού της ΕΕ και τρίτων χωρών, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί διεθνούς κύρους. Στο συνέδριο συμμετείχαν και πραγματοποίησαν παρουσιάσεις ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ιωάννης Λιανός και η Αντιπρόεδρος κα Χαρά Νικολοπούλου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Περισσότερα