Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022»: Μία φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης

Με μεγάλη επιτυχία διεξάγονται αυτή την εβδομάδα οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», που διοργανώνονται από τα Special Olympics Hellas στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη μέχρι τώρα σε συμμετοχή Τελετή Έναρξης των Αγώνων στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου! Οι αθλητές παρέλασαν με τις σημαίες και των 13 Περιφερειών της Ελλάδας και της Κύπρου, απήγγειλαν τον όρκο του αθλητή των Special Olympics και άναψαν τη Φλόγα της Ελπίδας. Στη φετινή διοργάνωση παίρνουν μέρος περίπου 900 αθλητές με νοητική αναπηρία απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι αγωνίζονται σε 7 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Ποδόσφαιρο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση - Ping-Pong, Μπάσκετ, Ποδηλασία και Στίβος) και συμμετέχουν σε παράλληλες αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Τόσο οι αθλητές με τη συμμετοχή τους, όσο και οι διοργανωτές ανέδειξαν τη σημασία της συνύπαρξης, της ομαδικότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης, καθώς και της σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης μέσω του αθλητισμού, προωθώντας το υγιές αθλητικό ιδεώδες και ενδυναμώνοντας ψυχικά όλα τα άτομα με νοητική αναπηρία. Στο πλευρό των αθλητών ήταν οι οικογένειες και οι συνοδοί τους, οι προπονητές τους και οι πολυάριθμοι εθελοντές και οι συνεργάτες των Special Olympics, καθώς και η τοπική κοινωνία!

Στην Τελετή Έναρξης αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος των Special Olympics, Πρέσβυς ε.τ., κ. Διονύσιος Κοδέλλας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Γιορτάζουμε αυτούς τους Πανελλήνιους Αγώνες, που είναι ξεχωριστοί τόσο γιατί λαμβάνουν χώρα μετά από 4 χρόνια αναμονής, όσο και γιατί σημειώνουν ρεκόρ συμμετοχής, καθώς παίρνουν μέρος περίπου 900 αθλητές μας από την Ελλάδα και την Κύπρο. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι σε αυτά τα 4 χρόνια δε μείναμε ανενεργοί. Με την ουσιαστική βοήθεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που είναι ο Μεγάλος Δωρητής μας, καταφέραμε να επεκταθούμε σε 15 επιπλέον περιοχές της Ελλάδας και συνεχίζουμε το 2022 σε 6 ακόμα περιοχές.»

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη ανάγκη στην Περιφέρεια, για να στηρίξουμε ακόμα περισσότερα άτομα με νοητική αναπηρία και να ενθαρρύνουμε τους γονείς τους να παραμερίσουν τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες τους και να βελτιώσουν τη ζωή των παιδιών τους μέσα από τον αθλητισμό στα προγράμματα των Special Olympics. Η κοινωνία αλλάζει, και οφείλω να πω ότι είναι εξαιρετικά παρήγορο να βλέπω τη νέα γενιά να έρχεται στις δραστηριότητές μας και να πυκνώνει τις τάξεις μας. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που έχουμε κερδίσει, να καλέσουμε τη νέα γενιά να έρθει στην Οικογένειά μας με την ιδιότητα του εθελοντή. Είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί έχουμε διαπιστώσει ότι οι συνεχείς προσπάθειές μας να κινητοποιήσουμε την κοινωνία έχουν φέρει καρπούς και βλέπουμε πως ειδικά η νέα γενιά ανταποκρίνεται».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα