Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η μόλυνση του Σηκουάνα ακύρωσε το test event ανοικτής κολύμβησης

Πηγή: ΑΠΕ

Το test event ανοικτής κολύμβησης, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα (6/8)  στον Σηκουάνα, ακυρώθηκε λόγω ρύπανσης του ποταμού, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από την World Aquatics, μετά από διαβουλεύσεις για τα τελευταία αποτελέσματα αναλύσεων από το νερό του περίφημου ποταμού.

Χαρακτηριζόντας την ποιότητα του νερού «κάτω από τα αποδεκτά πρότυπα», η World Aquatics εκτιμά, ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το Παρίσι 2024 και τις τοπικές αρχές, για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν σταθερά σχέδια έκτακτης ανάγκης για το επόμενο έτος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της μόλυνσης του νερού, η προπόνηση της Παρασκευής και ο αγώνας των γυναικών το Σάββατο, αναβλήθηκαν για σήμερα, με την ελπίδα ότι οι βακτηριολογικές αναλύσεις θα έχουν καλύτερη εικόνα.

Όμως, οι επίμονες και έντονες βροχοπτώσεις για μια εβδομάδα στο Ile-de-France προκάλεσαν υπερχείλιση των υπονόμων, που μόλυναν τον Σηκουάνα.

Η διεθνής ομοσπονδία κολύμβησης, είναι «απογοητευμένη που η ποιότητα του νερού οδηγεί στην ακύρωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά η υγεία των αθλητών πρέπει να είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος, Χουσαϊν Αλ Μουσαλάμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα