Νέα

Ιστιοπλοΐα: Με Καγιαλή – Ορφανό η Ελλάδα στο 49er - Η στήριξη Βρούτση και ο δρόμος για το Παρίσι

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βιλαμούρας βρίσκονται ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής με τον Ιωάννη Ορφανό στην κατηγορία 49er, εκπροσωπώντας την Ελλάδα ανάμεσα σε 92 συμμετοχές από 28 χώρες. Οι χώρες της Ευρώπης θα διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο που θα δοθεί σε αυτόν των αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Με τις ιστιοδρομίες να ξεκινούν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, οι Έλληνες πρωταθλητές βρίσκονται στην Πορτογαλία εδώ και λίγες ημέρες με προπονητή τον Μιχάλη Μηλαίο. Η Βιλαμούρα θεωρείται πλέον κορυφαίος ιστιοπλοϊκός προορισμός για την προετοιμασία των αθλητών πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ οι περισσότερες χώρες χρησιμοποιούν αυτό το πρωτάθλημα ως μέρος της εσωτερικής διαδικασίας τους για τους αθλητές που θα συμμετέχουν στις Ολυμπιακές τους ομάδες.

Παρά την έλλειψη υποστήριξης από την Ελληνική Ιστιοπλοΐκη Ομοσπονδία και την ανακοίνωση τους μόλις λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση των πρωταθλητών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πως δεν θα προβούν ούτε στην κάλυψη των βασικών εξόδων, η ομάδα του 49er εξασφάλισε την ομαλή συμμετοχή της στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ευρώπης, αφού είναι η μόνη κατηγορία που έχουμε ελληνική παρουσία σε τρεις Ολυμπιακές κατηγορίες. (49er, 49erFX NACRA17).

Η στήριξη Βρούτση

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την έλλειψη παρουσίας της ΕΙΟ, παρενέβη ο υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης διασφαλίζοντας την συμμετοχή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση στους αγώνες πρόκρισης για το Παρίσι 2024 στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια του Ολυμπιονίκη Παύλου Καγιαλή και του Ιωάννη Ορφανού.

Μάθε περισσότερα για την διοργάνωση: https://49er.org/events/2023-european-championship/

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα