Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανοίγει ο δρόμος για την European Super League - UEFA και FIFA χάνουν στο δικαστήριο της ΕΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε την Πέμπτη ότι οι κανόνες της UEFA σχετικά με την έγκριση ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, όπως η Super League, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μία... απόσχιση από το Champions League, είναι αντίθετοι με την νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Το δικαστήριο διευκρινίζει, ωστόσο, ότι το σχέδιο της Super League, με επικεφαλής αρκετούς από τους πλουσιότερους συλλόγους, «δεν πρέπει απαραίτητα να εγκριθεί», τονίζοντας ότι διέπει γενικά τους κανόνες της FIFA και της UEFA και όχι για το συγκεκριμένο έργο.

Οπως προκύπτει από την απόφαση, οι ποδοσφαιρικοί φορείς UEFA και FIFA παραβίασαν την νομοθεσία της ΕΕ όταν εμπόδισαν τον σχηματισμό της ευρωπαϊκής Super League (ESL).

Το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η FIFA και η UEFA έκαναν κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης τους, απαγορεύοντας στους συλλόγους να συμμετέχουν στην ESL, αλλά πρόσθεσε ότι η νέα διοργάνωση, μπορεί να μην εγκριθεί.

Η εταιρεία αθλητικής ανάπτυξης A22, που ιδρύθηκε για να βοηθήσει στην δημιουργία της ESL, είχε ισχυριστεί ότι η UEFA και η FIFA, κατείχαν μονοπωλιακή θέση, που παραβίαζε τον νόμο περί ανταγωνισμού και ελεύθερης κυκλοφορίας της ΕΕ.

«Κερδίσαμε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε. Το μονοπώλιο της UEFA τελείωσε. Το ποδόσφαιρο είναι δωρεάν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της A22, Μπερντ Ράϊχαρτ και πρόσθεσε:

«Τα κλαμπ είναι πλέον απαλλαγμένα από την απειλή των κυρώσεων και ελεύθερα να καθορίσουν το μέλλον τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα