Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Toyota: Μεγάλη αύξηση πωλήσεων με οδηγό την Κίνα

Toyota / Πηγή: AP
Toyota / Πηγή: AP

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή της, αυξήθηκε το Φεβρουάριο, ωθούμενη από την ταχεία αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα.

Η αναφερόμενη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει την έδρα της στο νομό Άιτσι ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή της, κατέγραψε ετήσια αύξηση 6,8% στις 668.001 μονάδες.

Η παγκόσμια παραγωγή του ευρέως διαδεδομένου υβριδικού Prius, αλλά και του Corolla, μοντέλων τύπου sedan αυξήθηκε το Φεβρουάριο, για έκτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η καταναλωτική ζήτηση συνέχισε να ανακάμπτει, ενώ προβλήματα που σχετίστηκαν με την τροφοδοσία των γραμμών παραγωγής εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, αντιμετωπίστηκαν και η κατάσταση βελτιώθηκε.

Ωστόσο, η εσωτερική παραγωγή της Toyota κατέγραψε ετήσια μείωση κατά 7,5% στις 244.048 μονάδες.

Σύμφωνα με την Toyota, η μείωση της παραγωγής προκλήθηκε από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη βορειοανατολική περιοχή της Ιαπωνίας τον προηγούμενο μήνα, διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία ενός από τους προμηθευτές εξαρτημάτων της, αλλά και αναγκάζοντας μερικά από τα εργοστάσια της Toyota, να αναστείλουν προσωρινά την παραγωγή τους.

Αναφορικά με τις παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota τον Φεβρουάριο, κατέγραψαν μηνιαίο ρεκόρ με αύξηση 9,2% στα 711.698 οχήματα, σύμφωνα με την εταιρία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO