Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επαγγελματικά οχήματα και last-mile παραδόσεις: Οι τελευταίες τάσεις και τα οφέλη του leasing

Σε σημαντική τροχιά ανάπτυξης κινείται τη φετινή χρονιά το ηλεκτρονικό εμπόριο, με «καύσιμο» τη συνεχώς ανοδική αύξηση των νέων χρηστών σε ολοένα και περισσότερες κατηγορίες εμπορίου, αλλά και υπηρεσιών. Σε ρόλο καταλύτη, η πανδημία επιτάχυνε τους ρυθμούς στους οποίους έπρεπε να κινηθεί όλη η αλυσίδα του ηλεκτρονικού επιχειρείν και σε αυτό το πλαίσιο, το 2020 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Από τον Ιανουάριο του 2020 έως και σήμερα, το ηλεκτρονικό εμπόριο ξεκίνησε με μια αύξηση της τάξεως του 30% στις πωλήσεις, ενώ τον Μάρτιο του 2020, οπότε εμφανίστηκε η πανδημία και κατ' επέκταση η έναρξη του πρώτου lockdown, παρατηρήθηκε η πρώτη μεγάλη αύξηση της τάξεως του 134%, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με έρευνα της McKinsey, στη μετά covid-19 εποχή, οι καταναλωτές αναμένεται να συνεχίσουν να αγοράζουν και ψηφιακά, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο, ήρθε για να γίνει σημαντικό κομμάτι της μεταπανδημικής ζωής τους.

Δράσεις όπως η εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού, των νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων, αλλά και των υφιστάμενων ηλεκτρονικών καταστημάτων σε καινοτόμες πρακτικές, οι οποίες θα μπορέσουν να τα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο στη λειτουργία τους, είναι εκείνες που θα βοηθήσουν να χτιστεί ένα υγιές οικοσύστημα.

Αναπόσπαστο μέρος στο οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ο κλάδος μεταφοράς και logistics. Η εκτόξευση των online παραγγελιών συνεπάγεται, φυσικά, περισσότερα δέματα και συνεπώς μεγαλύτερη ανάγκη για περισσότερα επαγγελματικά αυτοκίνητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα η ανάγκη των επιχειρήσεων να έχουν τα επαγγελματικά οχήματα (LCVs) του στόλου τους διαθέσιμα προς χρήση είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Είναι γεγονός ότι η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία των επαγγελματικών αυτοκινήτων επηρεάζει άμεσα την επιχειρησιακή λειτουργία των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που τα χρησιμοποιούν.

Ο χρόνος που ένα LCV βρίσκεται εκτός δρόμου τείνει να ασκεί άμεσο - και ουσιαστικό - αντίκτυπο στις δυνατότητες και την εκπλήρωση των στόχων κάθε επιχείρησης.

LeasePlan: What’s next στα Επαγγελματικά Αυτοκίνητα (LCVs)

Οι ανάγκες κάθε επαγγελματικού στόλου ποικίλουν, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της επιχείρησης αλλά και με τις ιδιαιτερότητες που τη χαρακτηρίζουν. Όλοι οι επαγγελματίες ωστόσο μοιράζονται κάποιες κοινές επιδιώξεις και ανησυχίες. Από την εύρεση και την προσαρμογή του στόλου βάσει των αναγκών κάθε επιχείρησης, τις επισκευές και τη συντήρηση των οχημάτων μέχρι τις λύσεις για τη διαχείριση του ήδη υπάρχοντος στόλου της.

Με 18 χρόνια εμπειρίας στην ελληνική αγορά και με τα επαγγελματικά αυτοκίνητα να αποτελούν το 23% του στόλου της παγκοσμίως, η LeasePlan έχει την τεχνογνωσία και τις λύσεις που χρειάζεται ο κάθε επαγγελματίας για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αφορούν τον στόλο LCVs του.

Η εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών σε επαγγελματικά οχήματα με ανταγωνιστικά μισθώματα, ευέλικτες λύσεις που απαντούν στις ανάγκες κάθε στόλου αλλά και διαρκή υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης ενός επαγγελματικού οχήματος ή στόλου. Για παράδειγμα, σε περίπτωση βλάβης ενός επαγγελματικού οχήματος, η LeasePlan παρέχει άμεσα επαγγελματικό αυτοκίνητο αντικατάστασης - μία λύση που δεν είναι διαθέσιμη για όσους έχουν επιλέξει την αγορά ενός LCV έναντι του leasing και οι οποίοι σε αντίστοιχη περίπτωση θα έπρεπε απλώς να περιμένουν την επισκευή, με όποιες απώλειες αυτό θα επέφερε στην επιχειρησιακή λειτουργία.

Αντίστοιχα, για τη συντήρηση του οχήματός τους, οι επαγγελματίες που επιλέγουν το leasing LCV από την LeasePlan μπορούν να επιλέξουν την ώρα και την ημέρα που τους εξυπηρετεί και να κλείσουν ραντεβού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθημερινά μέχρι τις 19:00 και το Σάββατο μέχρι τις 14:00, και με εύκολη πρόσβαση σε όχημα αντικατάστασης – αν χρειαστεί (εξαιρούνται βλάβες).

Παράλληλα, η LeasePlan βρίσκει λύσεις μετάβασης από την ιδιοκτησία στη χρήση ακόμη και για όσους είναι ήδη ιδιοκτήτες επαγγελματικού οχήματος ή στόλου. Με το νέο πρόγραμμα διαχείρισης πώλησης ιδιόκτητου στόλου επαγγελματικών αυτοκινήτων της LeasePlan, o επαγγελματίας παραδίδει το παλιό όχημα -αφού έχει υπολογιστεί αυτοματοποιημένα η αρχική ενδεικτική του τιμή ανάλογα με την κατάσταση και ηλικία του οχήματος- και παραλαμβάνει το νέο επαγγελματικό όχημα της επιλογής του.

Επιπρόσθετα, μέσω της υπηρεσίας πώληση και LeaseBack, η εταιρεία αγοράζει στόλο LCV, σε μια από κοινού συμφωνηθείσα τιμή, ανάλογα με την κατάσταση και την ηλικία του, και το εκμισθώνει εκ νέου στον πωλητή του στόλου.

Ταυτόχρονα, στην περίπτωση μεταφοράς προϊόντων που χρειάζονται ειδική μεταχείριση, η LeasePlan αναλαμβάνει τις απαραίτητες προσαρμογές στα LCV(π.χ. ψυγείο, καταψύκτης, ράφια, κουβούκλια) καθώς και την απαραίτητη προσαρμογή της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος. Όλες οι προσαρμογές πραγματοποιούνται με ISO που εφαρμόζουν επιλεγμένοι συνεργάτες.

Επιλέγοντας τη λειτουργική μίσθωση επαγγελματικού αυτοκινήτου, μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών, το οποίο περιλαμβάνει συντήρηση, τυχόν επισκευές, αλλαγή ελαστικών, αντικατάσταση οχήματος, οδική βοήθεια, ασφαλιστική κάλυψη και τέλη κυκλοφορίας. Έτσι, δεν χρειάζεται να διαθέσετε το συνολικό ποσό που απαιτείται για την αγορά οχήματος και παράλληλα επιμερίζετε το κόστος, ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο απρόβλεπτων δαπανών και βελτιώνετε τη ρευστότητα, από τον συμψηφισμό με τον προς απόδοση ΦΠΑ. Εν τέλει, κερδίζετε χρόνο.

Μπορείτε να συγκεντρωθείτε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της δικής σας επιχείρησης, αφού θα έχετε λύσει όλα τα θέματα διαχείρισης του στόλου σας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα