Νέα
  • ΓΔ: 801.46 +1.09%
  • Τζίρος: 40,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

General Motors: Θέλει να γίνει η νέα Tesla - Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

General Motors
General Motors / Πηγή: AP Newsroom

Στόχο να διπλασιάσει τα ετήσια έσοδά της μέχρι το τέλος της δεκαετίας έχει θέσει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, προκειμένου να γίνει ένας από τους πρωταγωνιστές στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να καταφέρει να ανταγωνιστεί τον κολοσσό του κλάδου, την Tesla του Ελον Μασκ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του δικτύου CNBC, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έθεσε ως στόχο την επίτευξη ετήσιων εσόδων 280 δισ. δολαρίων έως το 2030, ο οποίος θα υλοποιηθεί μέσω της ηλεκτροκίνησης και της επέκτασης των δραστηριοτήτων της όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης της διοίκησης με τους επενδυτές. 

Όπως αναφέρει το CNBC, τα περσινά έσοδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το 2020 ανήλθαν στα 122,5 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 10,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην GM, η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει στο κλείσιμο αρκετών μονάδων παραγωγής στις ΗΠΑ και στην Ασία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, υπάρχει σχέδιο άμεσης επέκτασης (έως το 2023) της ηλεκτροκίνησης, με τουλάχιστον το 50% των εργοστασίων σε Βόρεια Αμερική και Κίνα να στρέφεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. 

Αυτή την στιγμή, πάντως, μόλις δύο μονάδες είναι ικανές να παράξουν ηλεκτρικά οχήματα.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα