Νέα
  • ΓΔ: 801.13 +1.05%
  • Τζίρος: 39,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η Xiaomi των smartphones μπαίνει στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων - Το 2024 η κυκλοφορία

Στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων μπαίνει η κινεζική εταιρεία smartphone, Xiaomi, η οποία ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τα πρώτα της αυτοκίνητα το α' εξάμηνο του 2024.

Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Lei Jun, η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας των επενδυτών της εταιρείας και επιβεβαιώθηκε αργότερα σε ανάρτηση του CEO στην κινεζική πλατφόρμα Weibo.

Τον Μάρτιο, η Xiaomi είχε ανακοινώσει την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και είχε αναφέρει ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην επιχείρηση τα επόμενα 10 χρόνια. Τον περασμένο μήνα, η Xiaomi καταχώρησε επίσημα την επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της Xiaomi EV.

Η Xiaomi EV απασχολεί τώρα 300 υπαλλήλους, ανέφερε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο, με τον Lei να ηγείται του πρότζεκτ.

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα γίνεται όλο και περισσότερο ανταγωνιστική, με την είσοδο νέων παικτών. Ο κινεζικός κολοσσός Baidu δημιούργησε μια αυτόνομη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προσέλαβε έναν CEO για την επιχείρηση.

Όταν η Xiaomi λανσάρει επίσημα τα ηλεκτρικά οχήματά της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανταγωνιστές όπως η Nio και η Xpeng καθώς και μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla του Έλον Μασκ και η BYD.

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας είχε ευνοϊκή κυβερνητική υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που βοήθησε στην ανάπτυξη της βιομηχανίας, και ενώ μέρος αυτής της υποστήριξης έχει μειωθεί, η αγορά εξακολουθεί να αυξάνεται.

Η εταιρεία έρευνας αγοράς Canalys προβλέπει ότι 1,9 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα θα πουληθούν στην Κίνα το 2021, καταγράφοντας αύξηση 51% σε ετήσια βάση. Σημειώνεται τέλος, πως η μετοχή της Xiaomi έκλεισε με "άλμα" άνω του 5% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα