Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

NIO ET7: Το κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κάνει κόντρες με την Tesla

NIO ET7 / Πηγή: nio.com
NIO ET7 / Πηγή: nio.com

To NIO ET7 είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Nio, που φιλοδοξεί  μέσα από το νέο ηλεκτρικό sedan που παρουσίασε να κάνει το μεγάλο «άλμα» στις αγορές ηλεκτροκίνησης της Δύσης τα επόμενα χρόνια.

Έχοντας ήδη κατακτήσει μία περίοπτη θέση στην κινεζική αγορά, σημειώντας μεγάλες πωλήσεις ηλεκτρικών SUV, η κινεζική εταιρεία που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «Tesla της Κίνας», φιλοδοξεί με αξιώσεις να επεκταθεί στις αγορές της Ευρώπης, προκαλώντας πονοκέφαλο στην εταιρεία του Έλον Μασκ.

Στην κατεύθυνση αυτή, έκλεψε τις εντυπώσεις του διεθνούς Τύπου παρουσιάζοντας στην Κίνα το NIO ET7, ένα ηλεκτρικό sedan με υψηλές επιδόσεις και πολύ μεγάλη αυτονομία, που δυνητικά φιλοδοξεί να φτάσει σε επίπεδο απόλυτα αυτόνομης κίνησης, ακολουθώντας μια προσέγγιση ανάλογη με αυτήν της Tesla.

Σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, το νέο μοντέλο φτάνει τα 100 χλμ μέσα σε 3.9 δευτερόλεπτα και προσφέρει αυτονομία πάνω από 500 χλμ με τη μπαταρία χωρητικότητας 70kWh, πάνω από 700 χλμ με χωρητικότητα 100kWh και πάνω από 1000 χλμ με μπαταρία 150kWh.

Σε επίπεδο αυτόνομης οδήγησης, είναι εξοπλισμένο με 4 επεξεργαστές Nvidia Orin και 33 αισθητήρες (11x κάμερες ανάλυσης 8MP, 1x LiDAR, 5x mmWave radars, 12x ultrasonic sensors, 2x HPP, V2X και ADMS).

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, η τιμή του εκτιμάται περί τα 56.500 ευρώ, ενώ η κυκλοφορία του στους δρόμους αναμένεται στο α' τρίμηνο του 2022.

NIO ET7 / Πηγή: nio.com
NIO ET7 / Πηγή: nio.com
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα