Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Σε αναζήτηση Κινέζου σχεδιάστη - Επέκταση στην Κίνα για τον Μασκ

Ο επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ο επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Σε κυνήγι καλλιτεχνικού διευθυντή για την επιμέλεια των σχεδίων των νέων μοντέλων της Tesla στην Κίνα έχει επιδοθεί ο Έλον Μασκ, ο οποίος σκοπεύει να ανοίξει είτε στη Σαγκάη, είτε στο Πεκίνο ένα πλήρως λειτουργικό στούντιο σχεδιασμού νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων αναζητεί στελέχη για την κινεζική αγορά εδώ και τέσσερις μήνες. Ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας πολυπολυτισμικός σχεδιαστής με πολυετή εμπειρία και που να διαθέτει πολύ καλή γνώση και της κινεζικής αγοράς, αλλά και την ευχέρεια να ενώσει το χάσμα ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ.

Η κινεζική αγορά θεωρείται πολύ ιδιαιτέρως σημαντική για την Tesla, καθώς είναι η μεγαλύτερη αγορά στον χώρο των αυτοκινήτων και δη των ηλεκτροκίνητων. Σύμφωνα με την LMC Automotive, μόνο το 2020 πουλήθηκαν 1,5 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα. Για την Tesla, η κινεζική αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τις ΗΠΑ.

Άλλωστε, η Tesla αντιμετωπίζει τεράστιο ανταγωνισμό στην Κίνα. Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων γνώρισαν μεγάλη ακμή το 2020. Ειδικότερα, η κινεζική ηλεκτρο-αυτοκινητοβιομηχανία Nio ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2020 διπλασίασε τις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Αυξήσεις στις πωλήσεις τους ανακοίνωσαν και οι επίσης κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτροκίνησης Li Auto και Xpeng.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα