Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Baidu: Στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την κινεζική Google

Συνεργασία Baidu - Geely στον τομέα της ηλεκτροκίνησης / Πηγή: AP
Συνεργασία Baidu - Geely στον τομέα της ηλεκτροκίνησης / Πηγή: AP

Δυναμική είσοδο στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιχειρεί η Baidu, ανακοινώνοντας και επίσημα την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας της με την αυτοκινητοβιομηχανία Geely για τον σκοπό αυτό.

Με την κίνηση αυτή, ο διαδικτυακός κολοσσός της Κίνας επιβεβαιώνει τη σχετική φημολογία των τελευταίων μηνών, ενώ κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τις Google και Apple που επίσης κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτόν τον τομέα.

Η νέα εταιρεία θα λειτουργήσει ως ανεξάρτηση θυγατρική της Baidu, η οποία και θα έχει ρόλο πλειοψηφικού μετόχου, ενώ από την πλευρά της η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα περιοριστεί σε μειοψηφικό πακέτο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNBC.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών, η Geely - που τα τελευταία χρόνια έχιε εξελιχθεί σε κορυφαίο «παίχτη» στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων - θα φέρει την  ευθύνη της βιομηχανικής κατασκευής των αυτοκινήτων.

Η Baidu από την πλευρά της θα αναλάβει την ευθύνη της ανάπτυξης λογισμκού, γεγονός που υποδηλώνει ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι αυτόνομο. Σημειώνεται ότι η Baidu έχει ήδη δοκιμάσει το λογισμικό αυτόματης οδήγησης Apollo, σε δημόσιες δοκιμές robotaxi στο Πεκίνο. Παράλληλα, διαθέτει τη δική της υπηρεσία χαρτογράφησης και τεχνολογία voice assistant με την ονομασία DuerOS, που μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε ένα έξυπνο όχημα.

Η αγορά της ηλεκτροκίνησης γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη στην Κίνα και διεθνώς, με τις κινεζικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτήν να παρουσιάζουν εντυπασιακά αποτελέσματα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Διεθύνοντα Σύμβουλο της Baidu, Ρόμπιν Λι, «Η Κίνα έχιε γίνει η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, ενώ και οι καταναλωτές της ΕΕ απαιτούν τα οχήματα επόμενης γενιάς να είναι πιο έξυπνα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα