Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AUTO

Rivian, η επόμενη Tesla: Γιατί επενδύουν σε αυτή Amazon και Ford

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγροτικό είναι δημιούργημα της Rivian / Πηγή: AP Newsroom
Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγροτικό είναι δημιούργημα της Rivian / Πηγή: AP Newsroom

Θεωρείται η επόμενη Tesla και οι επενδυτές ποντάρουν πολλά στη Rivian, τον κατασκευαστή ηλεκτροκίνητων φορτηγών, η οποία προσέλκυσε σε επενδύσεις 2,65 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Rivian ιδρύθηκε το 2009 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής ενός ηλεκτρικού αγροτικού (pickup) ηφιφορτηγού, του πρώτου στην ιστορία των pickups, κι ενός ηλεκτρικού SUV. Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν από το καλοκαίρι στην πρώην μονάδα παραγωγής της Mitsubishi στο Ιλινόις. Επίσης, η Rivian κατασκευάζει κι ηλεκτρικά φορτηγά για λογαριασμό της Amazon και τις παραδόσεις των προϊόντων της.

Τα προαναφερόμενα όμως, δεν κάνουν τη Rivian πιο ξεχωριστή από άλλες startup εταιρείες -κυρίως στην Κίνα- παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Αυτό που την καθιστά ξεχωριστή είναι η μεγάλη προσέλκυση επενδυτών. Η Amazon δεν είναι απλώς ένας πελάτης, αλλά μια εταιρεία που έχει επενδύσει πολλά στη Rivian, όπως επίσης και οι BlackRock, Fidelity, T. Rowe Price και Ford Motor. Η τελευταία μάλιστα σχεδιάζει την παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, βασισμένο στην τεχνολογία της Rivian.

►Διαβάστε: Tesla: Τρεις κινέζικες startups υψώνουν ανάστημα στον αμερικανικό κολοσσό

Όπως γράφει ο Neal E. Boudette για τη νεοϋορκέζικη εφημερίδα, χτες, Τρίτη, ανακοινώθηκε πως η εταιρεία άντλησε 2,65 δισεκατομμύρια δολάρια από μια ομάδα επενδυτών που αποτελούνται από funds και λογαριασμούς κεφαλαίου καθοδηγούμενα από την εταιρεία επενδύσεων T. Rowe Price. Μεταξύ των επενδυτών που ανακοινώθηκαν, συγκαταλέγονται και η Fidelity, αλλά το Climate Pledge Fund της Amazon. Ο κύκλος των επενδύσεων αύξησε την αξία της εταιρείας στα 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων από την αρχή του 2019 έως και σήμερα ανέρχεται συνολικά στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Rivian ελπίζει να εξαργυρώσει την ίδια ευκαιρία που άρπαξε η Tesla και πέρασε σε άλλο επίπεδο τις μεταφορές μέσω της «ηλεκτρικοποίησης» τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το πού κατευθύνεται η αγορά αυτοκινήτων. Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία πέντε χρόνια από εκεί που η Tesla παρήγαγε σε ετήσια βάση 50.000 αυτοκίνητα, το 2020 δεκαπλασίασε την παραγωγή της. Οι General Motors, Ford, Volkswagen και άλλες μεγάλες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επενδύοντας δισεκατομμύρια στην ηλεκτροκίνηση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα