Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η Renault αποχωρεί επισήμως από τη Μόσχα - Στο ρωσικό κράτος οι μετοχές της

Renault / Πηγή: renault.com.gr
Renault / Πηγή: renault.com.gr

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε ότι πουλά του πλειοψηφικό πακέτο τής θυγατρικής της στη Ρωσία στη ρωσική εταιρεία Avtovaz (παραγωγό μεταξύ άλλων και των Lada), για  μόλις ένα ρούβλι. 

Ο Όμιλος Renault διευκρινίζει ότι το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πώληση του 100% των μετοχών, που κατείχε στη «Renault Russia», στη Μόσχα και του σχεδόν 70% των μετοχών του στην Avtovaz στο NAMI (ρωσικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων και Κινητήρων).

«Σήμερα, λάβαμε μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση και κάνουμε μια υπεύθυνη επιλογή απέναντι στους 45.000 υπαλλήλους μας στη Ρωσία, διατηρώντας παράλληλα τις επιδόσεις του Ομίλου και την ικανότητά μας να επιστρέψουμε στη χώρα στο μέλλον, σε ένα διαφορετικό πλαίσιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Λούκα ντε Μέο. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει την αναστολή των εργασιών στο εργοστάσιό της στη Μόσχα, στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα