Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ηλεκτροκίνηση: To συζητούν αλλά δεν αγοράζουν - Τα μειονεκτήματα - Η έρευνα της Facebook

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι παγκόσμιες αγγλόφωνες συνομιλίες μέσω του κοινωνικού δικτύου facebook που αφορούσαν τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) αυξήθηκαν κατά 238%. Η συζήτηση είχε διαρκώς ανοδική τάση με μεγάλη μερίδα από αυτούς να συμμετάσχουν σε έρευνα με θέμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αν και οι περισσότεροι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα στοιχεία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε πολύ μεγάλο ποσοστό δεν σκέφτονταν να αγοράσουν άμεσα κάποιο ηλεκτρικό όχημα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Meta ανέθεσε μία έρευνα σε 10.000 άτομα, προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις τους για τα ηλεκτρικά οχήματα και τους ενδοιασμούς που τυχόν έχουν ως προς την τελική απόφασή τους.

Ένα σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι πολλοί υποψήφιοι πελάτες σκέφτονται, πράγματι, να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο μέλλον, με το 42% να αναζητά ουσιαστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μία άλλη έρευνα της ίδιας εταιρείας έδειξε ότι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αποτελούσαν μόλις το 4% των αμερικανικών πωλήσεων αυτοκινήτων το 2021, σε σύγκριση με το 9% στην Κίνα και το 14% των νέων πωλήσεων στην Ευρώπη.

Τα προβλήματα 

Το θέμα που απασχολεί όλους είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και εμποδίζουν την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα δεδομένα που αποκόμισαν οι υπεύθυνοι της έρευνας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που διαπιστώθηκε είναι η διάρκεια μπαταρίας και η αυτονομία των ηλεκτρικών μοντέλων. Η έλλειψη σταθμών φόρτισης αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα, ενώ το αυξημένο κόστος των ηλεκτρικών αποτρέπει τους περισσότερους να πάρουν την τελική απόφασή τους.

Τα δεδομένα δείχνουν, επίσης, ότι πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα EV και που σκέφτονται να αγοράσουν στο μέλλον δεν έχουν μπει ποτέ σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται οι άνθρωποι της αυτοκίνησης, η Meta αναφέρει ότι οι πωλητές ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να παρέχουν καλύτερη επικοινωνία σχετικά με τη συντήρηση, την απόδοση και την ανάπτυξη υποδομής για την υποστήριξη των αναγκών φόρτισης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO