Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Nio: Τετραπλασιάστηκαν οι παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων από την Tesla της Κίνας

Nio / Πηγή: AP
Nio / Πηγή: AP

Δυναμμική ήταν η εκκίνηση του νέου έτους για την κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio, η οποία ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο παρέδωσε 7.225 οχήματα, δηλαδύη τέσσερις φορές περισσότερα από τα 1.598 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Τα στοιχεία του περασμένου μήνα σηματοδοτούν επίσης τον έκτο συνεχόμενο μήνα της Nio με ρεκόρ υψηλών παραδόσεων, ανεβάζοντας τις συνολικές παραδόσεις της σε 82.866.

Σύμφωνα με την εταιρεία, χρειάστηκαν περίπου έξι χρόνια για να φτάσει η Νιο σε αυτό το σημείο, ενώ η Tesla παρέδωσε 180.570 αυτοκίνητα μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020.

Οι μετοχές της Nio που είναι εισηγμένες στη Wall Street, σημειώνουν από την αρχή του έτους άνοδο 17% για το έτος μέχρι στιγμής, έναντι 19% της Tesla.

Οι μετοχές της Xpeng, επίσης κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι εισηγμένη στις ΗΠΑ, έχουν αυξηθεί κατά 15% για το έτος μέχρι τώρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα