Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Mercedes: Αποχωρεί από τη ρωσική αγορά - Πουλά τις μετοχές των ρωσικών θυγατρικών

Πηγή: Associated Press

Η Mercedes-Benz αποσύρεται από τη ρωσική αγορά και αναμένεται να πουλήσει τις μετοχές των θυγατρικών της σε έναν τοπικό επενδυτή, την AVTODOM, καθιστώντας την τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που αποχωρεί από τη χώρα, σύμφωνα με το Reuters.

Εκπρόσωπος της Mercedes είπε ότι το μερίδιο της εταιρείας στη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Kamaz (KMAZ.MM) δεν θα επηρεαστεί από την προβλεπόμενη συναλλαγή και θα μεταφερθεί στη Daimler Truck φέτος, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να πουλήσει τις μετοχές της, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς τους πελάτες στη Ρωσία καθώς και η διατήρηση των θέσεων εργασίας για τους υπαλλήλους στα ρωσικά τμήματα της εταιρείας" ήταν η προτεραιότητα για τη σύναψη της συμφωνίας με την Avtodom, δήλωσε η γενική διευθύντρια της Mercedes-Benz-RUS Natalya Koroleva.

«Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στην έγκριση όλων των αρμόδιων αρχών», ανέφερε η Mercedes-Benz σε ανακοίνωσή της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα