Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AUTO

Στην αγορά υβριδικών αυτοκινήτων στράφηκε το ελληνικό κοινό τον προηγούμενο Νοέμβριο

Το ελληνικό κοινό στράφηκε στην αγορά υβριδικών αυτοκινήτων τον προηγούμενο μήνα, κυρίως γιατί θέλει να μπορεί να κινείται απροβλημάτιστα στο κέντρο των πόλεων, να έχει μηδενικά ή ελάχιστα τέλη κυκλοφορίας, να έχει χαμηλό κόστος μετακίνησης και φυσικά να δείξει την ευαισθησία του προς το περιβάλλον.

Οι παραπάνω παράγοντες στάθηκαν αρκετοί για να δώσουν μεγάλη άνοδο στην κατηγορία των υβριδικών (+6,6%), την ίδια στιγμή που όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες γνώρισαν μείωση. Ακόμη και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που γνώριζαν όλο το προηγούμενο διάστημα ανοδική πορεία. Νέα πτώση για άλλον έναν μήνα σημείωσαν τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα (-2,8%).

Από τη άλλη σταθερά στις προτιμήσεις του έμεινε το ελληνικό καταναλωτικό κοινό, επιλέγοντας την «Β» κατηγορία, καθώς ένα στα δύο αυτοκίνητα (50,1%) που πουλήθηκαν τον προηγούμενο Νοέμβριο άνηκαν σε αυτή την κατηγορία. Ακολούθησε η «C» κατηγορία (31,9%) και η «Α» με μερίδιο αγοράς 8,8%. Από αυτά τα μισά σχεδόν ήταν SUV.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα