Νέα
  • ΓΔ: 1193.32 -0.90%
  • Τζίρος: 75,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Toyota: Εχει απόθεμα ημιαγωγών μόνο για τέσσερις μήνες

Toyota / Πηγή: AP
Toyota / Πηγή: AP

Η Toyota αποκάλυψε ότι διαθέτει έως και τέσσερις μήνες απόθεμα ημιαγωγών, τονίζοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα την παραγωγή αυτοκινήτων της. Αυτή την εξέλιξη, ανέφερε ηγετικό στέλεχος της εταιρείας κάνοντας την πρόβλεψη ότι πολύ σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα στην παγκόσμια αγορά και δεν θα αναγκαστούν να μειώσουν την παραγωγή οχημάτων. Μάλιστα στο πλάνο της ιαπωνικής εταιρείας προβλέπεται αύξηση κερδών 54%.

Σε αντίθεση με άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες (Nissan, Honda) η Toyota αύξησε την παραγωγή της στην προσπάθειά της να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του του ΑΠΕ, αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη τσιπ από τα τέλη του περασμένου έτους. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά από τις κυρώσεις της πρώην αμερικανικής κυβέρνησης στα κινέζικα εργοστάσια που παράγουν τσιπ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα