Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Hλεκτρικά αυτοκίνητα: Ανοδική η πορεία των πωλήσεων στην Ελλάδα

Αυτοκίνητα / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Μεγάλη πτώση (-20,6%) σημείωσαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα. Ταξινομήθηκαν, συνολικά, 7.767 οχήματα έναντι των 9.785 της περσινής αντίστοιχης περιόδου. Όμως, παρά την πτώση, αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών (10,4%) και υβριδικών (4,4%) οχημάτων.

Η κατηγορία που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Ελλήνων ήταν η «Β», καταλαμβάνοντας το 51,2% του συνόλου των πωλήσεων και ακολούθησε η «C» κατηγορία με ποσοστό 35%. Ακολούθησε η «Α» κατηγορία με 7,9% και η «D» με 4,2%.

Από το σύνολο των πωλήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), το 48,2% αφορούσε βενζινοκίνητα οχήματα και το 21,8% πετρελαιοκίνητα. Τα ηλεκτρικά κατέλαβαν συνολικά το 5% του συνόλου των πωλήσεων, ενώ τα υβριδικά βρέθηκαν να καταλαμβάνουν το 21,1% των πωλήσεων. Μικρό μερίδιο αγοράς πήραν το φυσικό αέριο (1,7%) και το υγραέριο με 1,2%.

Πτώση πωλήσεων είχαμε και στις ταξινομήσεις καινούργιων λεωφορείων με 48%, ενώ αντίθετα θετικό ήταν το πρόσημο των καινούργιων φορτηγών (7,1%) με 739 συνολικά μονάδες, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Τέλος, πτώση 25,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σημείωσαν και τα δίκυκλα με 1.704 ταξινομήσεις , έναντι των 2.274 του περυσινού Ιανουαρίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα