Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Toyota: Κυρίαρχη στις πωλήσεις παγκοσμίως και το 2022 - Δεύτερη η Volkswagen

Toyota / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Κυρίαρχη σε πωλήσεις αυτοκινήτων παρέμεινε και το 2022, για τρίτο συνεχόμενο έτος, η Toyota, με τις πωλήσεις της να φθάνουν συνολικά τα 10,5 εκατομμύρια οχήματα.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις του ιαπωνικού κολοσσού, στον οποίο περιλαμβάνεται η εταιρεία κατασκευής φορτηγών Hino Motors καθώς και η μικρότερη αυτοκινητοβιομηχανία Daihatsu, μειώθηκαν οριακά 0,1%, με τις πωλήσεις των 8,6 εκατομμυρίων οχημάτων στο εξωτερικό να αντισταθμίζουν την πτώση 9,6% στην εγχώρια αγορά.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος σε πωλήσεις, της Volkswagen, ανακοίνωσε πωλήσεις 8,3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων για το 2022, τις χαμηλότερες εδώ και πάνω από μία δεκαετία καθώς τα lockdown στην Κίνα και ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδιάρθρωσαν τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Αν και κάποιοι περιορισμοί στην προσφορά των chips ίσχυσαν και για την Toyota, ο ιαπωνικός όμιλος δήλωσε ότι η ισχυρή ζήτηση στην Ασία και η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας καθώς και η βελτιστοποίηση στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική τη βοήθησαν να ενισχύσει την παγκόσμια παραγωγή κατά 5% πέρυσι.

Τον Νοέμβριο, η Toyota αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την παραγωγή κατά το τρέχον οικονομικό έτος που τελειώνει τον Μάρτιο, στα 9,2 εκατομμύρια οχήματα από 9,7 εκατομμύρια.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα