Νέα
  • ΓΔ: 1044.96 -0.45%
  • Τζίρος: 72,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: «Γκάζι» στις πωλήσεις στην Κίνα τον Ιανουάριο - Αυξάνει την παραγωγή της

Πηγή: AP

Η Tesla τον Ιανουάριο πούλησε 66.051 ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας σήμερα  Παρασκευή.

Οι πωλήσεις τον Ιανουάριο αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιανουάριο και κατά 18% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όταν η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων πούλησε 55.796 οχήματα κατασκευής Κίνας.

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη τον Δεκέμβριο μείωσε κατά περίπου 1/3 την παραγωγή, σε σχέση με τον Νοέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο παρέτεινε την περίοδο διακοπών των εργαζομένων για τη κινεζική Πρωτοχρονιά, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αύξηση των αποθεμάτων.

Διαβάστε επίσης - Tesla: Δυναμικό comeback για τη μετοχή - Εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του 33%

Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να αυξήσει την παραγωγή της στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη τους επόμενους δύο μήνες για να καλύψει τη ζήτηση που «άνθισε» μετά τις μειώσεις των τιμών - στις αρχές του περασμένου μήνα - στα μοντέλα της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Η Tesla ήταν ο δεύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα τον περασμένο μήνα μετά την BYD, που απέστειλε 150.164 αυτοκίνητα, ανέφερε η CPCA.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO