Νέα
  • ΓΔ: 1049.7 +2.12%
  • Τζίρος: 111,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Mercedes-Benz: Αύξησε τα κέρδη της το 2022 - Προειδοποιεί για ένα αβέβαιο 2023

Πηγή: Associated Press

Τα κέρδη του Ομίλου Mercedes-Benz αυξήθηκαν κατά περισσότερο από ένα τέταρτο το 2022, στα 20,5 δισεκατομμύρια ευρώ (21,80 δισεκατομμύρια δολάρια) με αύξηση εσόδων κατά 12%, δήλωσε την Παρασκευή η αυτοκινητοβιομηχανία premium, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η προσαρμοσμένη απόδοση των πωλήσεων της Mercedes-Benz Cars ήταν 14,6%, με την εταιρεία να είχε προβλέψει 13-15%.

Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία προέβλεψε χαμηλότερη προσαρμοσμένη απόδοση επί των πωλήσεων για το τμήμα αυτοκινήτων το 2023 της τάξης του 12-14% και κέρδη ελαφρώς κάτω από το 2022.

Αυτό οφείλεται στις αβέβαιες οικονομικές προοπτικές στην Ευρώπη και στην αργή ανάκαμψη από τους περιορισμούς του κορωνοϊού στην Κίνα, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ισχυρή.

Η εταιρεία, η οποία δεσμεύτηκε την Πέμπτη να αγοράσει ξανά μετοχές έως και 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2025, ανέφερε προσαρμοσμένη ελεύθερη ταμειακή ροή στη βιομηχανική της δραστηριότητα ύψους 9,29 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 8% από πέρυσι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO