Νέα
  • ΓΔ: 877.36 -0.62%
  • Τζίρος: 19,58 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fiat 500: Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σε «πληρώνει» για να σταθμεύεις

Fiat Chrysler
Πηγή: APImages

Μετά την ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου V2G (vehicle-to-grid) στον κόσμο στο εργοστάσιο της Fiat στο Mirafiori του Τορίνου, όπου μπορεί να φιλοξενήσει έως 700 ηλεκτρικά ή plug-in hybrid μοντέλα, τα αυτοκίνητα αυτά μπορούν να προσφέρουν τις μπαταρίες τους ώστε να αποτελούν κινούμενες «αποθήκες» ενέργειας.

Πλέον η στάθμευση δεν θα αποτελεί απλά ανάγκη, αλλά και ευκαιρία για τους χρήστες, αφού θα μετατρέπεται σε μία υπηρεσία όπου ο χρήστης θα μπορεί να κερδίζει χρήματα, απλά σταθμεύοντας το αυτοκίνητό του και συνδέοντάς το μέσω ενός δικτύου V2G.

Εκτός από το οικονομικό κέρδος για το χρήστη, το Fiat 500 μέσω του δικτύου θα προσφέρει και σημαντική υπηρεσία στο περιβάλλον συμβάλλοντας στην απόδοση του δικτύου ηλεκτροδότησης και τη μείωση των απωλειών ενέργειας. Το όφελος θα είναι ακόμα σημαντικότερο, εφόσον η ενέργεια που δίνεται στο δίκτυο προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 είναι εφοδιασμένο και με ταχυφορτιστή 85kW που του δίνει τη δυνατότητα πλήρους φόρτισης σε μόλις 35 λεπτά (DC), ενώ είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να συνεργάζεται με δίκτυα V2G χωρίς καμία μετατροπή.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα