Νέα
  • ΓΔ: 1049.7 +2.12%
  • Τζίρος: 111,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Volkswagen: Πενταετές πλάνο με επενδύσεις ύψους 180 δισ. ευρώ - Τι περιλαμβάνουν

Volkswagen
Volkswagen / Πηγή: AP

Η Volkswagen τα επόμενα πέντε χρόνια θα επενδύσει 180 δισεκατομμύρια ευρώ (192,76 δισεκατομμύρια δολάρια) σε τομείς όπως η παραγωγή μπαταριών, η ψηφιοποίηση στην Κίνα και η επέκταση της παρουσίας της στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε την Τρίτη η αυτοκινητοβιομηχανία.

Πάνω από τα δύο τρίτα του προϋπολογισμού του πενταετούς πλάνου θα διατεθούν στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση, από 56% στο προηγούμενο πενταετές σχέδιο, με 15 δισεκατομμύρια ευρώ από αυτά να προορίζονται για εργοστάσια μπαταριών και πρώτες ύλες.

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία κινητήρων εσωτερικής καύσης θα κορυφωθούν το 2025 και από εκεί και πέρα θα μειωθούν, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς εργάζεται για την επίτευξη του στόχου της για 50% πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως έως το 2030.

Διαβάστε επίσης: Volkswagen: Ισχυρές προβλέψεις για το 2023 - Ικανοποίηση από τους επενδυτές

Η αυτοκινητοβιομηχανία νωρίτερα αυτό το μήνα έστειλε τις μετοχές στα ύψη με μια αισιόδοξη πρόβλεψη για το επόμενο έτος, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός κολοσσός αυτοκινήτου ανακοίνωσε πως προβλέπει αύξηση των πωλήσεων στα 9,5 εκατ. οχήματα φέτος, από 8,3 εκατ. πέρυσι. Με τον τρόπο αυτό οι πωλήσεις θα φτάσουν μια… ανάσα από το ιστορικό υψηλό των 10 εκατ. οχημάτων.

Τα έσοδα αντιστοίχως θα αυξηθούν κατά 10% με 15%, με τα λειτουργικά κέρδη να βελτιώνονται κατά 7,5% με 8,5%.

Οι καλές επιδόσεις του 2023 θα έρθουν σε συνέχεια μιας επίσης καλής χρονιάς για το 2022. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση, στα 297,2 δισ. δολάρια, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανέβηκαν κατά 2,5 δισ. στα 22,5 δισ. ευρώ.

Τη Δευτέρα, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι το πρώτο της εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών εκτός Ευρώπης θα είναι στον Καναδά, με την παραγωγή να ξεκινά από το 2027. Δεν βιάζεται να αποφασίσει για την τοποθεσία του επόμενου ευρωπαϊκού εργοστασίου της μέχρι να μάθει τι κίνητρα θα προσφέρει η Ευρώπη, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Thomas Schmall.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO