Νέα
  • ΓΔ: 1411.4 +0.26%
  • Τζίρος: 7,07 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ford: Επένδυση «μαμούθ» 1 δισ. δολαρίων στη Γερμανία - Στόχος όλα τα μοντέλα μετά το 2030 να είναι ηλεκτρικά

Ford / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Το ποσό του 1 δισ. δολαρίων επενδύει στη Γερμανία η Ford, με στόχο όλα τα μοντέλα που θα πουλάει στην Ευρώπη από το 2030 και μετά η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να είναι ηλεκτρικά.

«Η Ford δεσμεύεται ότι μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% των αυτοκινήτων που θα προσφέρονται από τη Ford στην Ευρώπη θα είναι εξηλεκτρισμένα --υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά-- και πλήρως ηλεκτρικά από το 2030», εξήγησε σε ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία, προσθέτοντας πως ένα δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου 830 εκατομμύρια ευρώ) θα αφιερωθούν «στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της Κολωνίας, στη Γερμανία».

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε στην αρχή του Φεβρουαρίου πως θα διπλασιάσει τις επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση και θα αφιερώσει σ' αυτή μέχρι το 2025 περισσότερα από 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η μετατροπή του εργοστασίου μας στην Κολωνία είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της Ford σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας γενιάς», σχολίασε ο Στιούαρτ Ρόουλι, ο επικεφαλής της Ford Ευρώπης.

Η Ford θα παραγάγει στην Κολωνία το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό ευρωπαϊκό όχημά της το 2023.

Ο αμερικανός κατασκευαστής συνεργάζεται στην ηλεκτροκίνηση με τη Volkswagen.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα