Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Αύξηση στις πωλήσεις 1500% αλλά μόνο 500% στα σημεία φόρτισης

Τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ακολουθούν ανοδική πορεία καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2022, παρά το γεγονός ότι η χρονιά δεν ήταν καλή για το σύνολο των αγορών (σημειώθηκε πτώση 4,6%), τα ηλεκτρικά οχήματα αύξησαν το μερίδιό τους κατά 12,1% σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) οι πωλήσεις καινούριων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016 ανήλθαν σε 118.542 μονάδες ενώ πέρυσι οι αντίστοιχες πωλήσεις πλησίασαν τα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα, καταγράφοντας αύξηση άνω του 1500%.

Αντίστοιχα τα σημεία φόρτισης στην ΕΕ το 2016 ανέρχονταν σε 77.038 σταθμούς, ενώ το 2022 ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει τις 479.000 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση κοντά στο 500%. Αυτή η ασύμμετρη αύξηση αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στις υποδομές φόρτισης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν δεν λυθεί το συγκεκριμένο θέμα, τότε η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα δημιουργήσει ένα κλίμα έντονης δυσαρέσκειας και προβληματισμού, ειδικά σε όσους διαθέτουν ή θέλουν να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και είναι στον προγραμματισμό τους να χρησιμοποιούν συχνά δημόσια σημεία φόρτισης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα