Νέα
  • ΓΔ: 949.39 -0.67%
  • Τζίρος: 77,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Volkswagen: Λανσάρισμα ηλεκτρικού μοντέλου σε 30 ευρωπαϊκές χώρες

Volkswagen / Πηγή: AP
Volkswagen / Πηγή: AP

Το ID.4 της Volkswagen σύντομα θα κυκλοφορήσει στους δρόμους του πλανήτη, ενώ σε λίγες εβδομάδες ξεκινούν οι προπωλήσεις σε περίπου 30 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Από τις παραδόσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2021, περίπου το 65% θα διατεθεί στην Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Μετά το ID.3, το ID.4 είναι το δεύτερο μοντέλο της Volkswagen που βασίζεται στη MEB, την αρθρωτή πλατφόρμα της εταιρείας που είναι ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση.

Για αυτόν ειδικά τον σκοπό, η εταιρεία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023. Άλλωστε στο πλάνο της Volkswagen είναι μέχρι το 2025, να παράγει 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή του μοντέλου γίνεται στο Zwickau της Γερμανίας και στα εργοστάσια των Anting και Foshan (και τα δύο στην Κίνα), ενώ το 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή στην Chattanooga των ΗΠΑ και ένα ακόμα εργοστάσιο στη Γερμανία, στο Emden.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα