Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιαπωνία: Απαγορεύει τις εξαγωγές κάποιων κατηγοριών αυτοκινήτων στη Ρωσία

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα απαγορεύσει από την 9η Αυγούστου τις εξαγωγές στη Ρωσία των οχημάτων άνω των 1.900 κυβικών εκατοστών, των υβριδικών οχημάτων και των βαρέων οχημάτων καθώς και των ελαστικών για αυτά τα τελευταία, ανακοίνωσε σήμερα ο ιάπωνας υπουργός Εμπορίου, ο Γιασουτόσι Νισιμούρα.

Η απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης ενισχύει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ειδών στη Ρωσία που μπορεί να ενισχύσουν τη βιομηχανική της βάση, τόνισε ο κ. Νισιμούρα σε δημοσιογράφους έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Ιαπωνία επέβαλε σειρά κυρώσεων στη Ρωσία μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022, ευθυγραμμιζόμενη με τη G7.

Το νέο μέτρο προβλέπει πως «η εξαγωγή στη Ρωσία αυτοκινήτων (με μηχανές) άνω των 1.900 κ.ε., υβριδικών επιβατικών αυτοκινήτων, ελαστικών για μεγάλα οχήματα και ούτω καθεξής θα απαγορευθεί από την 9η Αυγούστου», πρόσθεσε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα