Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Honda: Εκτοξεύτηκαν κατά 78% τα τριμηνιαία κέρδη της

Honda / Πηγή: AP
Honda / Πηγή: AP

Αύξηση των τριμηνιαίων κερδών της κατά 78%, ενισχυμένα τόσο από την αύξηση των πωλήσεων, ιδίως στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, όσο και από την αποδυνάμωση του γεν, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η ιαπωνική Honda Motor.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 394,4 δισ. γεν (2,76 δισ. δολάρια) το τρίμηνο έως τον Ιούνιο, ξεπερνώντας κατά πολύ τη μέση εκτίμηση των 324,74 δισ. γεν σε δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 10 αναλυτών της Refinitiv. Η αυτοκινητοβιομηχανία την ίδια περίοδο πέρυσι είχε κέρδη  222,2 δισ. γεν.

Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Honda ωφελήθηκε από τις ισχυρές πωλήσεις στη βασική αγορά των ΗΠΑ, καθώς ομαλοποιούνται οι προμήθειες εξαρτημάτων και ημιαγωγών.

Η Honda διατήρησε την πρόβλεψή της για λειτουργικά κέρδη 1,0 τρισ. γεν για το τρέχον έτος, χαμηλότερα από τη μέση πρόβλεψη 22 αναλυτών για 1,117 τρισ. γεν.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα