Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AUTO

Tesla: Σε ποια μοντέλα μειώνει τις τιμές κατά 10.000 δολάρια

Πηγή: AP

Η Tesla παρουσίασε φθηνότερες εκδόσεις των μοντέλων Model S και Model X στις ΗΠΑ, καθώς ο ανταγωνισμός στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζει να αυξάνεται.

Οι εκδόσεις των δύο οχημάτων που λανσαρίστηκαν τη Δευτέρα θα κοστίζουν κατά 10.000 δολάρια λιγότερα από τα κανονικά μοντέλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Tesla.

Το Model X Standard Range ξεκινά από 88.490 δολάρια έναντι 98.490 δολαρίων για το Model X. Η φθηνότερη έκδοση έχει αυτονομία από 255 έως 269 μίλια. Το Model X έχει αυτονομία 330 έως 348 μίλια και ελαφρώς μεγαλύτερη ταχύτητα επιτάχυνσης.
Η τιμή του Model S Standard Range ξεκινάει από 78.490 δολάρια έναντι 88.490 δολαρίων για το Model S. Η φθηνότερη έκδοση του Model S έχει αυτονομία οδήγησης από 298 μίλια έως 320 μίλια. Το Model S έχει αυτονομία από 375 έως 405 μίλια.

Η Tesla συνεχίζει να εστιάζει στην απόκτηση μεριδίου αγοράς και στην ενίσχυση των πωλήσεων εις βάρος των περιθωρίων κέρδους. Στα κέρδη του τελευταίου τριμήνου, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε λειτουργικά περιθώρια κέρδους 9,6%, τα χαμηλότερα τουλάχιστον των τελευταίων πέντε τριμήνων.

Τα αυτοκίνητα με χαμηλότερο κόστος αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Tesla να είναι πιο προσιτή στις τιμές, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο λανσάρουν ηλεκτρικά οχήματα και ο ανταγωνισμός εντείνεται.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα