Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Rolls-Royce: Προχωρά σε 2.500 απολύσεις - Βαρύ το τίμημα του σχεδίου εξυγίανσης

Πηγή: AP

Η Rolls-Royce θα περικόψει έως και 2.500 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στοχεύει σε μία πιο αποτελεσματική επιχείρηση.

Η Rolls-Royce, της οποίας οι κινητήρες και τα συστήματα χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη Airbus A350 και Boeing 787, καθώς και σε πλοία, υποβρύχια και στην παραγωγή ενέργειας, έχει υποστεί πολλαπλές αναδιαρθρώσεις την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένης μιας το 2020, όταν προσπάθησε να... επιβιώσει κατά την πανδημία, προχωρώντας σε 9.000 απολύσεις.

Ο Tufan Erginbilgic ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη ότι θα καταργήσει έως και 2.500 θέσεις εργασίας, από τις συνολικά 42.000 που διατηρεί.

Το σχέδιο εξορθολογισμού θα συγχωνεύσει τις ομάδες μηχανολογικής τεχνολογίας και ασφάλειας, δήλωσε η Rolls-Royce, και στο πλαίσιο αυτό η επικεφαλής τεχνολογίας Grazia Vittadini θα αποχωρήσει από την επιχείρηση τον Απρίλιο του 2024.

«Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στο πολυετές ταξίδι μετασχηματισμού μας για τη δημιουργία μιας υψηλής αποδοτικότητας, ανταγωνιστικής, ανθεκτικής και αναπτυσσόμενης Rolls-Royce», δήλωσε ο Erginbilgic.

Το σχέδιο θα βελτιώσει επίσης τη διαχείριση των προμηθειών και της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας για να συμβάλει στη μείωση του κόστους, πρόσθεσε η εταιρεία.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα