Νέα
  • ΓΔ: 949.39 -0.67%
  • Τζίρος: 77,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Seat-Volkswagen: Σύμπραξη για τη μετατροπή της Ισπανίας σε κόμβο ηλεκτροκίνησης

Οι εγκαταστάσεις θα είναι εξοπλισμένες με εννέα πολυενεργειακούς πάγκους δοκιμών, οι οποίοι επιτρέπουν τη διεξαγωγή διαφορετικών τύπων δοκιμών στους κινητήρες / Πηγή: seat.com

Σήμερα το πρωί, ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ' και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της Seat στο Martorell με αφορμή την 70ή επέτειο της εταιρείας.

Εκεί βρέθηκε και ο διευθυντής του ομίλου Volkswagen, Herbert Diess. Όλες οι πλευρές υπογράμμισαν το κοινό τους όραμα για τον βιώσιμο μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανέφεραν ότι είναι πρόθυμες να συνεργαστούν για τη μετατροπή της βιομηχανικής υποδομής και του οικοσυστήματος για την ηλεκτρική κινητικότητα και την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος ηλεκτρικής κινητικότητας, περιγράφηκε ένα project του οποίου θα ηγηθεί ο όμιλος Volkswagen και η Seat. Αυτό το project θα ελκύσει μεγάλες και μεσαίες εταιρείες, με τη συνεργασία οργανισμών-κλειδιά από διάφορους τομείς, όπως η Iberdrola στον ενεργειακό κλάδο, η Telefοnica στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Caixa Bank στον χρηματοοικονομικό τομέα, το τεχνολογικό κέντρο Asti ή μεγάλοι προμηθευτές από τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η Gestamp ή η Antolin.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα