Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Volkwagen: Ποντάρει στην ηλεκτροκίνηση για ανάκαμψη μετά την πανδημία

Volkswagen / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

«Η καλή μας απόδοση το 2020, ένα έτος στο οποίο κυριάρχησε η κρίση, θα μας δώσει ώθηση για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντίες.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να υπερδιπλασιάσει τις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων σε 1 εκατομμύριο φέτος, σύμφωνα με τον ίδιο,ενώ πρόσθεσε ότι θα εφαρμόσει επίσης ένα τυποποιημένο μοντέλο πλατφόρμας που εισήχθη για την παραγωγή οχημάτων πριν από χρόνια σε λογισμικό, μπαταρίες και φόρτιση.

Τα σχόλια του έρχονται μια μέρα αφότου η Volkswagen παρουσίασε σχέδια για κατασκευή έξι εργοστασίων κατασκευής μπαταριών στην Ευρώπη και επέκταση της υποδομής για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, σε μία προσπάθεια η εταιρεία να ξεπεράσει την Tesla.

Η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι έχει θέσει στόχο ένα λειτουργικό περιθώριο της τάξεως του 7% -8% έως το 2025, προσθέτοντας ότι πιθανότατα θα τερματίσει το 2021 στο ανώτερο άκρο του στόχου, σε επίπεδα δηλαδή της τάξεως του 5% - 6,5%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα