Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AUTO

Κίνα: Κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδιάζουν να «πλημμυρίσουν» την Ευρώπη

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Εχοντας μελετήσει την ευρωπαϊκή αγορά για αρκετά χρόνια και καταφέρνοντας να αποκτήσουν την ανάλογη τεχνογνωσία όλο το προηγούμενο διάστημα στην παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι Κινέζοι κατασκευαστές αποφάσισαν να αδράξουν της ευκαιρίας προκειμένου να προωθήσουν τα νέα τους ηλεκτρικά μοντέλα. Αντέχοντας στον σκληρό ανταγωνισμό με το πλεονέκτημα της τιμής, οι κινεζικές μάρκες σχεδιάζουν τώρα να «πλημμυρίσουν» την Ευρώπη με αρκετά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

Περίπου το 20% όλων των ηλεκτρικών οχημάτων που πουλήθηκαν στην Γηραιά Ήπειρο το 2023 ήταν κινέζικα. Αυτή η αναλογία αναμένεται να φτάσει το 25% φέτος. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάζεται από Ευρωπαϊους κατασκευαστές είναι αρκετά ακριβότερο σε σχέση με ένα αντίστοιχο κινεζικό αυτοκίνητο. Οι πρωτοπόρες κινεζικές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των BYD, Chery και Great Wall Motor (GWM), σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν περίπου 20 αυτοκίνητα τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Reuters. Αναλύοντας τη συμπεριφορά των καταναλωτών στην ευρωπαϊκή αγορά, οι κινεζικές μάρκες έχουν εντείνει τις προσπάθειες μάρκετινγκ, έχουν επεκτείνει τα δίκτυα αντιπροσωπειών και βελτίωσαν τις υπηρεσίες μετά την πώληση για να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους.

'Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι η BYD πούλησε 15.644 EVs στην Ευρώπη το 2023, έχοντας λανσάρει έξι μοντέλα και παραδίδοντάς τα σε 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Η GWM στοχεύει να λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ η Chery σχεδιάζει να κυκλοφορήσει οκτώ μοντέλα SUV τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτές οι τρεις μάρκες σχεδιάζουν μπουν στην ευρωπαϊκή αγορά δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Η κυριαρχία της Κίνας στην αλυσίδα εφοδιασμού EV, από ορυκτά έως μπαταρίες, δίνει στις κινεζικές μάρκες ένα τεράστιο πλεονέκτημα στη μεγιστοποίηση των κερδών στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πρόσφατη μελάτη η BYD κερδίζει 11 φορές περισσότερα στην Ευρώπη από την Κίνα. Η αύξηση των δασμών σίγουρα θα ανακόψει την επεκτατική πολιτική των Κινέζων, όμως σίγουρα εάν οι τελευταίοι θελήσουν μπορούν να είναι εξακολουθήσουν να είναι ανταγωνιστικοί ως προς την τιμή.

Με καλύτερες υπηρεσίες ανταλλακτικών, επισκευής και συνεργείου και με αυξημένη αξία μεταπώλησης χάρη στην τεχνολογία μπαταριών και τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, οι Κινέζοι κατασκευαστές EV φαίνεται ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις θέτοντας στόχους που έχουν να κάνουν με αύξηση των πωλήσεών τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα