Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΕ: Βουτιά στις πωλήσεις αυτοκινήτων τους πρώτους δύο μήνες του 2021

Αυτοκίνητα / Πηγή: AP
Αυτοκίνητα / Πηγή: AP

Μειώθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην ΕΕ τους πρώτους δύο μήνες του 2021. Τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 19,3%, καθώς τα μέτρα περιορισμού για την εξάπλωση του κορονοϊού και η αβεβαιότητα επηρεάζουν, σε μεγάλο βαθμό, τη ζήτηση.

Συνολικά, έγιναν 771.486 πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση τον δεύτερο μήνα της χρονιάς από το 2013. Και οι τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ σημείωσαν απώλειες τον περασμένο μήνα. Η Ιταλία σημείωσε τη μικρότερη πτώση (-12,3%), ενώ οι άλλες αγορές αντιμετώπισαν ισχυρότερες μειώσεις: Γερμανία (-19,0%), Γαλλία (-20,9%) και Ισπανία (-38,4%).

Από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2021, οι συνολικές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 21,7% χαμηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Μέχρι στιγμής φέτος, η ζήτηση μειώθηκε στις μεγάλες αγορές. Η Ισπανία κατέγραψε την μεγαλύτερη απώλεια, χάνοντας σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων που είχε σημειώσει πέρυσι (-44,6%). Ακολουθούν, Γερμανία (-25,1%), Γαλλία (-14,2%) και Ιταλία (-13,1%).

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα