Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Volkswagen: Αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή στη Βραζιλία λόγω της πανδημίας

Volkswagen / Πηγή: AP
Volkswagen / Πηγή: AP

Η Volkswagen ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως αναστέλλει για δώδεκα ημέρες την παραγωγή στα τέσσερα εργοστάσιά της στη Βραζιλία, που πλήττεται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Εξαιτίας της «επιδείνωσης του αριθμού των κρουσμάτων (...) και της αύξησης του επιπέδου των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε πολιτείες της Βραζιλίας, η εταιρεία υιοθετεί το μέτρο αυτό για να προστατεύσει την υγεία των υπαλλήλων της και των οικογενειών τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βραζιλιάνικη θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το μέτρο, που θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη (24η Μαρτίου) και θα διαρκέσει δώδεκα ημέρες, αποφασίστηκε «σε συμφωνία με τα συνδικάτα» των εργαζομένων, διευκρίνισε η Φολκσβάγκεν, χωρίς όμως να διευκρινίσει πόσους ακριβώς εργαζομένους αφορά.

Στα εργοστάσιο «θα συνεχιστούν μόνο οι απολύτως απαραίτητες δραστηριότητες», ενώ «οι υπάλληλοι των διοικητικών υπηρεσιών θα τηλεργάζονται», πρόσθεσε η διεύθυνση της VW.

Τρία από τα τέσσερα εργοστάσια της Φολκσβάγκεν στη Βραζιλία βρίσκονται στην πολιτεία Σαν Πάουλου, τον πνεύμονα της βιομηχανίας στη χώρα, ενώ το τέταρτο βρίσκεται στην πολιτεία Παρανά (νότια).

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, η παραγωγή αυτοκινήτων είχε σταματήσει σχεδόν εντελώς με την παραγωγή να πέφτει κατά το 99% τον Απρίλιο του 2020.

Η Βραζιλία πλήττεται με σφοδρότητα από δεύτερο κύμα της πανδημίας. Από τις 27 πολιτείες της χώρας, στις 25 η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ φθάνει ή ξεπερνά το 80%.

Από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της, η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει πάνω από 290.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν στις ΗΠΑ. Σε 24 ώρες, υπέκυψαν 2.815 ασθενείς, κατά τον απολογισμό που έδωσε χθες το υπουργείο Υγείας.

Ελλείψει δόσεων εμβολίων, η εκστρατεία ανοσοποίησης εξελίσσεται πολύ αργά στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου κάτι παραπάνω από το 5% του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση και λιγότερο από το 2% τη δεύτερη.

Χθες η χώρα κατέγραψε ρεκόρ 90.570 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 11.871.390. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό στον πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ.

Κατά κεφαλή, η χώρα καταγράφει 138 θανάτους και 5.649 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώθηκαν 500.722 μολύνσεις και 12.777 θάνατοι. Πρόκειται για τους υψηλότερους αριθμούς που καταγράφηκαν σε εβδομαδιαία βάση από την εκδήλωση της πανδημίας, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα